Güncel

Sıcak havalara ne zaman veda edeceğiz? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzman isim tarih verdi

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte İstanbul'da kar yağışı beklentisi gündeme geldi. Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, İstanbul'a kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Kasım ayından itibaren soğuk hava etkisini gösterecek"

Yaz aylarının aşırı sıcaklarla geçmesinin ardından İstanbul'da havaların serinlemesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, Kasım ayından itibaren havaların soğuyacağını belirtti. Özdemir, Ekol Haber’e verdiği demeçte, özellikle Marmara ve Ege Bölgelerinde kuvvetli yağışların görüleceğini ifade etti.

Dr. Özdemir, kış aylarının nasıl geçeceğine dair ipuçları vererek, "Mevsim itibarıyla havalar yavaş yavaş soğuyacak" dedi ve bu soğuma sürecinin kademeli olarak devam edeceğini ekledi.

İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi: 15 Aralık’tan önce beklenmiyor

İstanbulluların en çok merak ettiği sorulardan biri olan "İstanbul'a ne zaman kar yağacak?" konusunda da açıklamalarda bulunan Dr. Güven Özdemir, "İstanbul'a 15 Aralık'tan önce kar yağmaz." dedi. Aralık ayının sonlarına doğru kar yağışının beklendiğini belirten Özdemir, bu kar yağışının İstanbul'un özellikle yüksek kesimlerinde etkili olabileceğini vurguladı.

Soğuk hava dalgası ve kar yağışına dair beklentiler

Dr. Güven Özdemir, "Aralık ayında İstanbul'da kar yağışını görebiliriz" ifadesini kullanarak, özellikle Aralık ayının sonuna doğru kar yağışının beklendiğini belirtti. Ancak İstanbul’da geniş kapsamlı bir kar yağışının, mevsim koşullarına bağlı olarak değişebileceğini hatırlatan Özdemir, kar yağışının şehir merkezinde etkili olup olmayacağının kesinleşmediğini de sözlerine ekledi.

Özdemir, havaların soğuması ile birlikte özellikle kış hazırlıklarının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, soğuk havanın etkisini arttıracağı günlerde vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kış aylarına hazırlıklar başladı

İstanbulluların bu kış kar yağışını merakla beklediğini belirten Özdemir, kış aylarının özellikle trafikte ve günlük yaşamda zorluklara neden olabileceğini hatırlatarak, vatandaşların kışa hazırlıklı olmalarını önerdi. Özellikle ulaşımda aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.