Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yağışların hafta sonu ara vereceğini ve sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağını belirtti. DHA'ya yaptığı açıklamada Acar, "Şu anda yağışlardan dolayı iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü, ancak çarşamba gününden itibaren batıdan başlayarak sıcaklıkların artacağını tahmin ediyoruz. Hafta sonu ise özellikle cumadan itibaren batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak" dedi.

Kararsızlık Yağışları Devam Ediyor

Acar, yurdun pek çok bölgesinde etkili olan sağanak ve fırtınanın nedenlerini açıkladı. Halk arasında 'Kırkikindi yağış' olarak bilinen bu yağışların, mevsim geçişleri sırasında üst atmosferin farklı ısınıp soğuması nedeniyle oluştuğunu ifade etti. "Yer yüzeyi ısınmaya başlarken, üst seviyelerde hala soğuk hava mevcut. Bu da yağışlara sebep olan kararsızlık yağışlarını tetikliyor" şeklinde konuştu.

Hafta Sonu Yağışlar Ara Verecek

Acar, yağışların hafta sonuna kadar süreceğini belirterek, "Hafta sonu yağışlar bir ara verecek. Ancak çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların artacağını ve hafta sonu özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi

Haziran Ayında da Yağış Bekleniyor

Acar, yağışların mevsim normalleri civarında seyrettiğini ve haziran ayında da devam edeceğini belirtti. "Ankara özelinde konuşursak, mevsimsel tahminlerimize göre yağışlar haziran ayında da devam edecek gibi görünüyor" dedi.

Kırkikindi Yağışları ve Sel Uyarısı

Son dönemde metrekareye düşen yağış miktarının arttığına dikkat çeken Acar, "Bu kırkikindi yağışları, gök gürültülü sağanak yağışlar olarak bilinir ve kısa sürede ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışına neden olabilir" uyarısında bulundu. Vatandaşların bu tür yağışlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Acar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün anlık uyarılarının takip edilmesini önerdi. "Vatandaşlarımız, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün web sayfasını ve cep telefonu uygulamalarını takip ederek uyarılarımıza ulaşabilirler" dedi.