Güncel

Sinan Ateş Davasında Yargılamalar Tamamlandı! Karar Açıklandı

Sinan Ateş cinayeti davasında, Serdar Öktem adli kontrol şartıyla tahliye edildi; duruşma sırasında Ateş’in ablası saldırıya uğradı

Abone Ol

Sinan Ateş cinayeti davasında karar verildi. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın yer aldığı davada, Serdar Öktem adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cinayet tetikçisi Eray Özyağcı ve azmettirici Doğukan Çep ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarının ardından karara bağlandı. Serdar Öktem’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verilirken, dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın tutukluluğuna devam edilmesine hükmedildi. Bu iki sanığın dosyaları ayrılırken, telefonlarının incelenmesi bekleniyor.

Cinayetin failleri arasında yer alan Eray Özyağcı ile olay yerinden motorla kaçan Vedat Balkaya, ofis önünde keşif yapan Suat Kurt, azmettirici Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Demirbaş’ın eşi, verilen ceza sonrasında sinir krizi geçirdi.

Kararın açıklanmasını bekleyen Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, duruşma salonu dışında bir saldırıya uğradı ve saldırıyı gerçekleştiren bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Dünkü duruşmada, tetikçi Eray Özyağcı'nın amacının Sinan Ateş’i öldürmek değil yaralamak olduğunu savunması ve gazetecilere silah işareti yapması da dikkat çekti. İddianamede, azmettirici Doğukan Çep'e otelde yer ayırttığı belirtilen tutuksuz sanık Alper Atay, olay hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirterek beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal ise bir yıldır tutuklu olduğunu ve dosyada sadece Tolgahan Demirbaş ile gerçekleştirdiği telefon konuşmalarının geçtiğini iddia etti. Eray Özyağcı, Aykal ve diğer sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek tutukluluk hallerinin sonlandırılmasını talep etti.