Bu yıl ilk kez, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri kura çekimi ile belirlenecek. Öğrencilerin sınıf ve öğretmen bilgileri Millî Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Sınıf belirleme kura sonuçlarıyla ilgili merak edilenler şöyle:

Millî Eğitim Bakanlığı, valiliklere bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak üzere bir yazı gönderdi.

Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesine atıfta bulunularak, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin şubelerinin kura ile e-Okul sistemi üzerinden belirleneceği belirtildi.

Şube değişiklikleri ise, veli talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ile yalnızca bir defaya mahsus yapılabilir.

Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi Sağlık Bakanlığı'ndan Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi

E-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen bilgileri şu tarihlerde belirlenecek: 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin kura işlemleri 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. İlgili yönergede belirtilen işlemlerin doğru ve zamanında gerçekleştirilmesinin önemi vurgulandı.