• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 63.150 %0.16
  • ETHERIUM 2.457 %0.32
19°
5 ay önce Güncel
5 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, dünya akademik başarı sıralamalarında ilk 500'de yer alan üniversite sayısını 2028 yılında 10'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Özvar, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı'nda bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 ay önce Güncel

AK Parti iktidarı, hem hükümette hem de parti içinde yeni bir yol haritası üzerinde çalışıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy düşüşlerinin nedenlerini 81 ilde hazırlanan raporlarla masaya yatıran AK Parti, bu verilere dayanarak hem hükümet hem de parti için yeni stratejiler belirliyor.

5 ay önce Güncel

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcının talebiyle karşı karşıya.

5 ay önce Güncel

Seçimlerin ardından AK Parti içinde bazı milletvekillerinin lüks yaşam tarzlarıyla gündeme gelmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatini çekti. Erdoğan, MYK toplantısının ardından bazı isimleri uyararak, "Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı" dedi.

5 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son günlerde gündemi meşgul eden "lüks makam aracı (AUDİ A8) istediği" iddiaları ile Arapça bilmediği yönündeki söylemlere ilk kez açıklama getirdi. Ayrıca, geçmişten bu yana sıkça dile getirilen "duayı avucundan okuduğu" iddialarını da değerlendiren Erbaş, kendisine yönelik yapılan itibar suikastını vurguladı.

5 ay önce Güncel

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın isim ve logolarını kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu

5 ay önce Güncel

AK Parti, oy kaybının ardından yeni bir yol haritası belirlemek için ekonomik, sosyal ve bürokratik alanlarda reform çalışmalarına hız veriyor.

5 ay önce Güncel

Yargıtay, önemli bir karara imza attı. Eşinin cebinden habersiz para almanın evlilik birliğini temelden sarsabileceğine hükmeden Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu durumun boşanma sebebi olabileceğini belirtti.

5 ay önce Güncel

İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultayı'nda Trabzon il teşkilatı, Koray Aydın'ı destekleyerek adım atmışlardı, ancak bazı üyelerin istifaları da parti içinde tartışmalara yol açtı.