• DOLAR 34,23 %0.25
  • EURO 37,81 %0.06
  • ALTIN 2.930,25 %0.49
  • BİST100 8.898 %0.00
  • BITCOIN 61.136 %-0.36
  • ETHERIUM 2.383 %-0.68
15°
4 ay önce Güncel

FETÖ'nün 17/25 Aralık taktiklerini kullanarak gerçekleştirmeye çalıştığı kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Kerem Gökay Öner, önemli itiraflarda bulundu. Öner, soruşturma toplantılarının bilgisi dışında yapıldığını, kendisinin devre dışı bırakıldığını ve görevinden ayrılmak için talepte bulunduğunu söyledi.

4 ay önce Güncel

Meteoroloji'den paylaşılan son verilere göre, ülkemizde geçtiğimiz haftadan bu yana yağışlı bir hava hakimdi. Mevsim normallerine oranla düşüş gösteren sıcaklık seviyeleri, yurdun batı kısmından hareket ederek yükseleceği değerlendirildi. İşte hava durumu..

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıdığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de paylaşıldı. İşte atanan ve görevine son verilen isimler..

4 ay önce Güncel

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son dönemde artan fahiş fiyat uygulamaları ve stokçuluk faaliyetleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, denetimler sonucunda fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere ciddi para cezalarının yanı sıra üç kez yakalanan firmalara kapatma cezası getirileceğini bildirdi.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuya personel alımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, tasarruf önlemleri kapsamında personel alımında sınırlamaya gidileceğini belirtti. Ancak kamuya hiç eleman alınmayacağı yönündeki iddiaları reddetti.

4 ay önce Güncel

Ankara'da görülen bir uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetinin başörtülü hakimlerden oluşması nedeniyle laikliğe aykırı olduğunu öne sürerek reddi hakim talebinde bulundu.

4 ay önce Güncel

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız" dedi.

4 ay önce Güncel

Önder Kahveci; "Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca ekonomik güçlüklerin yaşandığı dönemlerde değil her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede alınan tasarruf tedbirlerinin bir kısmını olumlu olarak değerlendirirken bir bölümünün ise ülkemize fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz." dedi.

4 ay önce Güncel

20 bin öğretmen ataması için kılavuz yayımlandı. Bu kapsamda 60 bin öğretmen adayı sözlü sınava alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan kılavuzda, sözlü sınavlarda kullanılacak puanlama kriterleri de detaylı bir şekilde belirtildi.

4 ay önce Güncel

2023 yılının sonunda Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 kişi olarak kaydedilirken, 15-24 yaş aralığındaki genç nüfus ise 12 milyon 872 bin 39 kişiden oluştu. Bu verilere göre, Türkiye'nin toplam nüfusunun yüzde 15,1'ini gençler oluşturdu. Bu oran, Türkiye'nin nüfus tarihinde en düşük seviye olarak kaydedildi.