• DOLAR 34,22 %0.08
  • EURO 38,16 %0.12
  • ALTIN 2.897,56 %0.06
  • BİST100 9.666 %-1.14
  • BITCOIN 63.700 %-3.12
  • ETHERIUM 2.601 %-2.05
12°
4 ay önce Güncel

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yönelik yeni bir yasak getirildi. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeye göre, TSK personelinin TikTok kullanımı yasaklandı. İşte yeni kanun teklifinin ayrıntıları ve diğer önemli maddeler...

4 ay önce Güncel

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde damatlık ve gelinlik giydirilen 14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğa sokakta düğün yapıldığı ihbarı üzerine polis baskın yaptı, tören sonlandırıldı. Düğün yapmadıklarını, söz kestiklerini söyleyen çocukların babaları M.S. ve H.F. hakkında adli işlem başlatıldı.

4 ay önce Güncel

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" mesajı gündemdeyken, CHP lideri Özgür Özel, "Vefasızlık etmedik." dedi. Özel, 14-28 Mayıs seçimlerinde kolektif bir başarısızlık yaşadıklarını da belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt vererek, değişim sürecinde yaşananları anlattı.

4 ay önce Güncel

Son yıllarda araç fiyatlarının hızla yükselmesi, bütçesi sınırlı olan vatandaşları zor durumda bıraktı. Ancak Renault'un başlattığı yeni uygulama ile 300 bin TL'ye yenilenmiş araç almak mümkün olacak. A Haber'in son dakika açıklamasına göre, Fransa'da başlayan yenilenmiş araç satışları kısa süre içinde Türkiye'de de hayata geçecek.

4 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaşan başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenlemenin taslağındaki maddeler ortaya çıktı. Taslağa göre, ilk hamlede hayvanların sahiplendirilmesi hedeflenecek ve uyutulma ilk aşamada düşünülmeyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer sahiplendirmeyi başarabilirsek, bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz" dedi.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EFES-2024 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, Türkiye'nin güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, terör örgütlerine karşı sert bir tavır sergilediklerini belirterek, gerektiğinde harekete geçmekten çekinmeyeceklerini ifade etti.

4 ay önce Güncel

İstanbul'da yapılan operasyonlarla ilgili olarak FETÖ/PDY'nin güncel kadın yapılanmasına yönelik detaylar ortaya çıktı. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 38 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Bu operasyonlarda 28 kişinin tutuklandığı ve diğer 10 örgüt mensubunun ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı ifade edildi.

4 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Tunç, "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır" paylaşımında bulundu

4 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gelecek akademik yılına ilişkin hazırlıkları açıkladı ve 20 üniversitede "Yapay Zeka Bölümü"nün açılacağını duyurdu. Bu programlar yerleştirme kılavuzunda yer alacak.

4 ay önce Güncel

Türk-İş'in Mayıs 2024 dönemine ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın sonuçlarına göre, temel mal ve hizmetlerdeki artışlar devam ediyor. 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 18,969 TL'ye yükseldi.