• DOLAR 34,24 %-0.04
  • EURO 37,48 %-0.45
  • ALTIN 2.868,56 %-0.63
  • BİST100 9.132 %0.97
  • BITCOIN 61.860 %-0.31
  • ETHERIUM 2.435 %-0.12
23°
4 ay önce Güncel

Milyonlarca asgari ücretli ve işvereni doğrudan, tüm çalışanları dolaylı olarak ilgilendiren Temmuz zammı, kamuoyunun en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Hükümetin kapıyı kapatmasına rağmen, enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle Temmuz'da zam beklentisi yüksek.

4 ay önce Güncel

İsveç'te sokak köpekleri sorunu, yerel yönetimler, polis ve barınakların işbirliği ile başarıyla çözülmüş durumda. Bu işbirliği sayesinde, sokaklarda sahipsiz hayvanlara rastlanmıyor. Peki, bu sürecin arkasında neler yatıyor?

4 ay önce Güncel

Haziran'ın başlangıcıyla birlikte, Türkiye'de sıcak hava dalgasının etkisini göstermeye başlaması bekleniyor. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, bu yılın Türkiye'de şimdiye kadarki en sıcak günlerine hazırlandığını belirtiyor ve özellikle hafta sonu Aydın, Muğla ve İzmir çevresinin adeta kavrulacağını söyledi.

4 ay önce Güncel

Almanya'da yaşayan Türk toplumu için uzun süredir beklenen önemli bir gelişme yaşanıyor. 27 Haziran'da yürürlüğe girecek olan yeni yasal düzenlemeyle, Almanya'daki Türkler Alman vatandaşlıklarını koruyarak Türk vatandaşlıklarını yeniden elde edebilecekler.

4 ay önce Güncel

Müge Anlı'daki cinsel taciz hadisesi kamuoyunun gündemine yerleşti. Üvey kızlarını bulmak için canlı yayına çıkan Selahattin Yalnız'ın kızlarını senelerdir tecavüz ettiği ortaya çıktı. Selahattin Yalnız canlı yayında gözaltına alınırken Müge Anlı, "Sen utanmadan bu kızları aramak için benim stüdyoma nasıl geldin? Terbiyesiz adam" sözleriyle çıkıştı.

4 ay önce Güncel

Seçimlerin ardından siyaset kulisleri bir süre sakinleşse de bugün, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üç partiyi birleştirip başına geçeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

4 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan genel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel, partisinin iktidar olamaması durumunda istifa edeceğini ve siyaseti bırakacağını açıkladı.

4 ay önce Güncel

Altın, dolar ve euro, güne yükselişle başladı. Gram altın, son 24 saat içerisinde yüzde 0,43 artışla 2.435 liradan işlem görüyor.

4 ay önce Güncel

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya'nın istifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) sandalye sayısı 36'ya düştü.

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TCMB'nin Finansal İstikrar Raporu-Mayıs 2024'ün ön sözünde önemli değerlendirmelerde bulundu. Karahan, makroihtiyati çerçevenin sadeleştirilmesi kapsamında menkul kıymet tesisi uygulamasının yürürlükten kaldırıldığını ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) kademeli çıkış politikalarının sürdüğünü belirtti.