• DOLAR 34,29 %0.30
  • EURO 37,49 %-0.16
  • ALTIN 2.897,20 %0.27
  • BİST100 8.964 %-1.84
  • BITCOIN 59.503 %-3.23
  • ETHERIUM 2.386 %0.49
20°
4 ay önce Güncel

Türk lirası, reel efektif döviz kuru endeksi (REER) açısından son üç yılın zirvesine ulaştı. Mayıs 2024'te TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) bazında 1,65 puan artarak 61,46 seviyesine yükseldi.

4 ay önce Güncel

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen heyelan sonrasında, toprak altında kalan işçilerden birinin daha naaşına ulaşıldı.

4 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başvurusu üzerine, üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. AYM, bu düzenlemenin kanun hükmünde kararname (KHK) ile yapılamayacağını belirtti ve yeni bir düzenleme için Meclis’e bir yıl süre tanıdı. Kararın gerekçesinde, YÖK'ün rektör atama sürecindeki rolünün kaldırılması ve atanma şartlarının değiştirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğu vurgulandı.

4 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında çeşitli konulara değindi. Kayseri'de eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlar için başsağlığı dileyen Özel, konuşmasına İYİ Parti'den istifa eden milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye katılmasını kutlayarak başladı. Kaya'ya ve kızına parti rozetlerini taktı.

4 ay önce Güncel

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi uçak, Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde kaza kırıma uğrayarak düştü. Kazanın ardından iki pilot şehit oldu. Olay anına ait görüntüler ortaya çıktı.

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayınladı. Raporda, enerji fiyatlarındaki belirgin yükselişe dikkat çekildi. Meskenlerde doğalgazın ilk 25 metreküpünün bedelsiz kullanımı uygulamasının sona ermesi, enerji grubundaki yıllık enflasyonun artmasına sebep oldu.

4 ay önce Güncel

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi Tevfik Soy ve Harun Kara göçük altında kaldı. Maden işçileri için kurtarma çalışması başlatıldı.

4 ay önce Güncel

1 Haziran itibarıyla yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişikliklerle birlikte, önemli düzenlemeler hayata geçti. İşte dikkat çeken başlıklar...

4 ay önce Güncel

Z kuşağından bir öğretmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Eğitim Bakanı'na çağrıda bulunarak ders sürelerinin kısaltılmasını ve teneffüs saatlerinin artırılmasını talep etti.

4 ay önce Güncel

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Timur, "Şampiyonluktan 1 ay önce başkanımıza bu konuyu ilettim. Yönetimde olmak istemediğim talebimi ilettim. Şampiyonluk yarışında bunu söylemek imkansızdı. Sportif A.Ş'deki görevimiz devam ediyor demek zorundaydım. Sonrasında da sevincimize limon sıkmak istemedim.