Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi uçak, Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde kaza kırıma uğrayarak düştü. Kazanın ardından iki pilot şehit oldu. Olay anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Kaza, sabah saatlerinde gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Yapılan çalışmalar sonucunda uçakta bulunan iki pilotun cansız bedenlerine ulaşıldı.

MSB'nin Açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, kazanın hemen ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır."

Şehit Pilotların Naaşları Adli Tıp'a Kaldırıldı

MSB'nin açıklamasının ardından kısa bir süre sonra Kayseri Valiliği de bir açıklama yaparak, uçakta bulunan iki pilotun şehit olduğunu duyurdu. Şehit pilotların naaşları Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.


Olay anına ait görüntüler, kazanın dehşetini gözler önüne serdi. Görüntülerde, uçağın düşüş anı ve ardından yaşanan kargaşa net bir şekilde görülüyor.

Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti