• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.951 %1.25
  • ETHERIUM 2.465 %1.04
25°
4 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak olan sınava 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak.

4 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Haziran hava durumu tahminlerini açıkladı ve 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte yurt genelinde hava durumu ve alınması gereken önlemler.

4 ay önce Güncel

PTT bünyesinde yapılması beklenen 55 bin memur alımıyla ilgili bekleyen adaylar için olumsuz gelişmeler yaşandı. Ulaştırma Bakanı'nın yaptığı son açıklama ve kamuda yayınlanan tasarruf genelgesi, personel alımının yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini ortaya koydu.

4 ay önce Güncel

Mevduat hesabında parası olanları yakından ilgilendiriyor. Son zamanlarda faizler, ivmesini aşağı bir yöne kaydırdı. Mevduat faizlerindeki bu çalkantıdan dolayı uzman isim kritik değerlendirmeler bulundu. İşte merak edilen detaylar...

4 ay önce Güncel

Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki binek araçlara yönelik yeni bir vergi düzenlemesi getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararla birlikte, elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi oranı, benzinli ve dizel araçlar dahil olmak üzere tüm yakıt türlerindeki araçlar için geçerli olacak.

4 ay önce Güncel

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyenler için ödenmesi gerekli olan Schengen vizesi ücretlerinde yüzde 12 oranında zam geleceği belirtiliyor. Bu zam ile beraber yetişkinler için temel ücret 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya çıkmış olacak.

4 ay önce Güncel

Kamu işçilerine yapılacak olan ek ödemelerin tarihleri belli oldu. 2024 yılına ilişkin ikramiye ödemelerinin ilk yarısı 14 Haziran'da, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

4 ay önce Güncel

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'i "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren" ülkeler listesine dahil etti. Bu karar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan tarafından sert tepkilerle karşılandı.

4 ay önce Güncel

BİM, yaz sezonuna özel olarak 14 Haziran'da geçerli olacak indirimli ürünlerini duyurdu. Müşterilerine büyük fırsatlar sunan BİM, birçok elektronik üründe dikkat çekici indirimler yaptı. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Mayıs ayı verilerine göre, dünya çapında gıda fiyatları yüzde 3,4 oranında düşüş sergiledi. Ülkemizin gıda enflasyonu yüzde 69,9 olarak paylaşıldı. İki veri arasında 73 puandan fazla bir makas olduğu değerlendirildi. Dünyada fiyatlar aşağı bir seyir izlerken biz de neden yükseliyor? İşte detaylar...