• DOLAR 34,11 %0.23
  • EURO 37,96 %0.21
  • ALTIN 2.817,77 %-0.26
  • BİST100 9.758 %1.89
  • BITCOIN 60.756 %4.23
  • ETHERIUM 2.351 %2.34
21°
3 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karbon ayak izinin vergilendirilmesi gerektiğini belirterek karbon vergisi hakkında açıklamalarda bulundu.

3 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu (ESK), bazı sosyal medya platformlarında yer alan "hastalıklı ithal etin parası peşin ödendi" iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. ESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde ithal edilen etlerin gıda güvenilirliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesinden geçtiği ve akredite laboratuvarlarda gerekli analizlerin yapıldığı belirtildi.

3 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 7 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 504 milyon dolar artışla 146,2 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası rezervlerine ilişkin açıklama geldi.

3 ay önce Güncel

Türk Hava Yolları (THY), tecrübesiz adaylar arasından ikinci pilot alımı yapacağını duyurdu. Başvurular ve detaylar hakkında tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

3 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 20 milyondan fazla öğrenci, yarın son ders zilinin çalmasıyla yaz tatiline girecek. Öğrenciler, karnelerini "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden de görüntüleyebilecekler.

3 ay önce Güncel

İstanbul'da LGS sınavına giren bir ortaokul öğrencisi, Fen Bilimleri alanındaki bir sorunun yanlış değerlendirildiğini iddia ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) karşı dava açtı. Öğrenci, yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

3 ay önce Güncel

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde görevli olan 58 yaşındaki Gastroenteroloji uzmanı Doktor A.T.C., 7 kadın hastaya muayene sırasında cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

3 ay önce Güncel

Türkiye, ABD'den talep ettiği F-16 savaş uçaklarının satın alım sürecinde önemli bir adım attı. İki ülke arasındaki resmi görüşmeler sonucunda sözleşmeler imzalandı ve detaylar üzerindeki çalışmalar karşılıklı heyetler arasında sürdürülüyor. İmzalanan sözleşmelerin detayları, verilecek kararlar doğrultusunda ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.

3 ay önce Güncel

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan tartışmalar sonrasında Kocaeli Valiliği'nin soruşturma başlattığı bildirildi.

3 ay önce Güncel

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Özellikle öğretmenlerin yakından takip ettiği rotasyon uygulaması konusu, son durumda netlik kazandı. Taslak metinden rotasyon düzenlemesi kesin olarak çıkarıldı.