YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi? YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi?

Et ve Süt Kurumu (ESK), bazı sosyal medya platformlarında yer alan "hastalıklı ithal etin parası peşin ödendi" iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. ESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde ithal edilen etlerin gıda güvenilirliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesinden geçtiği ve akredite laboratuvarlarda gerekli analizlerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 9 Mayıs'ta yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti ette hijyen standartlarına aykırı "salmonella pozitif" tespit edildiği ve bu nedenle Satın Alma/Muayene Komisyonunca ürünlerin reddedildiği kaydedildi. Etlerin dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alındığı ve yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekildiği vurgulandı.

Yediemin Deposundaki Etler İmha Edildi

Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde yediemin deposunda tutulan bir parti etin 11 Haziran'da imha edildiği belirtildi. İmha işlemi, Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Katı Atık Bertaraf Tesislerinde, Et ve Süt Kurumu, Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, belediye yetkilileri ve ilgili firma temsilcisi nezaretinde gerçekleştirildi.

İddialar Asılsız

ESK, açıklamasında sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bazı sosyal medya organlarında etlerin analizleri ve muayene kabulleri yapılmadan yani mahreç ülkeden çıkmadan parasının peşin ödendiğine ilişkin iddiaların tamamı asılsızdır. Kurumumuzun tüm alımları kamu ihale mevzuatı kapsamında yapılmakta olup, muayene kabul işlemleri tamamlanmayan hiçbir ürünün parası peşin ödenmemektedir. Kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları titizlikle uygulanmaktadır."