• DOLAR 33,90 %0.03
  • EURO 37,64 %-0.04
  • ALTIN 2.814,30 %0.95
  • BİST100 9.685 %1.73
  • BITCOIN 60.127 %2.97
  • ETHERIUM 2.445 %3.96
23°
2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, seminerlere katılacak öğretmenler için ek1 ve ek2 formları hakkında önemli bir açıklama yaptı.

2 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarlarının 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini duyurdu. Ayrıca, mevcut bedel üzerinden bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamalarının önemli olduğu belirtildi.

2 ay önce Güncel

BİM'e ait bazı File Market mağazalarında nakit ödeme yönteminin kaldırıldığına dair haberler sosyal medyada geniş yankı buldu. File Market'in bazı şubelerinde, 08.07.2024 tarihinden itibaren sadece kredi/banka kartları ile ödeme yapılacağı duyuruldu.

2 ay önce Güncel

Akaryakıt fiyatlarına yönelik beklenen zam, planlandığı tarihte ertelendikten sonra bu gece itibarıyla yürürlüğe girecek. Zamla birlikte benzin fiyatlarına 2 lira 1 kuruş, motorin fiyatlarına ise 1 lira 69 kuruşluk bir artış olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak ÖTV zammıyla birlikte ise akaryakıt fiyatları daha da yükselecek.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), tüm vergi dairelerine gönderdiği talimatla, vergi cezalarında uzlaşma ve indirim yapılmadan tahsil edilmesini istedi. Ekonomim.com'un haberine göre, bazı şirketlerin vergi borçlarının silinmesine yönelik eleştirilerin artması üzerine bu karar alındı.

2 ay önce Güncel

Önümüzdeki hafta, 6 aylık enflasyon farkının kesinleşmesi bekleniyor. Haziran ayında enflasyonun yüzde 2,54 civarında gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu durumda, en düşük memur maaşı 39 bin 460 liraya çıkacak. Emekliler ise yaklaşık yüzde 26 zam alacak.

2 ay önce Güncel

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları sırasında bir sakatlık şokuyla karşı karşıya kaldı. Antrenman esnasında sakatlanan genç kaleci Doğan Alemdar, sol diz ön çapraz bağındaki kopma nedeniyle kampa veda etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Doğan'ın yerine Başakşehir FK'dan Muhammed Şengezer'in davet edildiğini duyurdu.

2 ay önce Güncel

Milyonlarca vatandaşın sıkça kullandığı ATM'lerde yeni bir dönem başladı. Bankalar, müşterilerin günlük para çekme limitlerini artırma kararı aldı. 13 bankanın dahil olduğu bu yeni düzenlemeyle birlikte, günlük para çekme limiti 20 bin TL'ye kadar çıktı. İşte detaylar...

2 ay önce Güncel

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi 'değişim' talebi ve temmuz zammı oldu. Saat 15.10'da başlayan toplantıda, asgari ücretlilerin merakla beklediği temmuz zammı da ele alınıyor.

2 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görevli polis memuru Şükrü Alantor (40), evinde beylik tabancasıyla kendini vurarak yaşamına son verdi. TBMM Koruma Daire Başkanlığı'nda görev yapan Alantor, sabah saatlerinde Çankaya ilçesindeki evinin salonunda ölü olarak bulundu.