• DOLAR 33,92 %0.10
  • EURO 37,67 %0.11
  • ALTIN 2.809,57 %0.78
  • BİST100 9.653 %1.39
  • BITCOIN 58.000 %0.06
  • ETHERIUM 2.356 %0.47
30°
2 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşeceğini açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile de bir araya geleceğini bildirdi. Ankara'daki bu sürpriz görüşmeler, siyasi kulislerde yankı uyandırdı.

2 ay önce Güncel

Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem zamlı maaşların açıklanmasına çok az bir zaman kaldı. Memur maaşlarına uygulanacak zamla beraber bazı maaş ve kalemlerde yeni tablo ortaya çıktı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı evde bakım yardımı maaşlarını da etkileyecek. Tek tek hesaplandı. İşte yeni zam tablosu...

2 ay önce Güncel

2022 yılında Türkiye'de konut kiralarındaki fahiş artışları kontrol altına almak amacıyla yürürlüğe giren yüzde 25 zam sınırı, 2023 Temmuz ayında bir yıl daha uzatılmıştı. Ancak bu sınır, 2 Temmuz 2024 itibarıyla sona erecek ve kira zam oranlarının belirlenmesi için eski uygulamaya dönülecek.

2 ay önce Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine'nin yıl sonunda yap-işlet-devret (YİD) projelerine ödeyeceği tutarın 37 milyar TL'yi geçeceğini söyleyerek, "Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" ifadelerine yer verdi.

2 ay önce Güncel

Alman devi Bayern Münih'in talip olduğu milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, sosyal medyada yer alan 'transfer' iddialarına son noktayı koydu. İşte detaylar..

2 ay önce Güncel

Dünya genelinde yaşanan doğum oranlarındaki tarihi düşüşler, ülkeleri genç nüfus oranlarını artırmak için yeni politikalar geliştirmeye zorluyor. Türkiye de bu durumu yakından takip ederek, doğum oranlarını artırmak için dünya çapındaki örnekleri inceleyerek kendi politikalarını oluşturmaya hazırlanıyor.

2 ay önce Güncel

Araç dünyasını yakından etkileyen iki önemli yenilik için çok az bir zaman kaldı. Bu doğrultuda, bazı güvenlik sistemleri olmayan sıfır otomobillerin satışına izin verilmeyecek ve Çinli araçlara ek gümrük vergisi kesilecek. Öyleyse 7 Temmuz'un ardından yeni adımlar neler olacak? Fiyatlar nasıl etkilenecek? İşte merak edilen detaylar...

2 ay önce Güncel

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında Orta Doğu'da yaşanan gerilimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, "3. Dünya Savaşı riski var. Dünya, 3. Dünya Savaşı riskini ciddiye almalı. Biz bunu ciddiye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

2 ay önce Güncel

Asgari ücrete yıl başında yapılan zammın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıyı kapatsa da yaşanan son gelişmeler beklentileri artırdı. Kulislerde enflasyonda yaşanan artışa kayıtsız kalınmayacağı belirtilirken, asgari ücret için düşünülen rakam dile getirildi.

2 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre yurdun büyük bir bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olmayı sürdüreceği değerlendirildi. İşte illere göre hava durumu..