• DOLAR 33,96 %0.22
  • EURO 37,72 %0.27
  • ALTIN 2.802,02 %0.51
  • BİST100 9.500 %-0.22
  • BITCOIN 58.245 %-0.17
  • ETHERIUM 2.365 %0.57
28°
2 ay önce Güncel

Türkiye'de memur maaşlarına uygulanacak zam oranıyla birlikte, birçok sosyal yardım ve ödemede de artış bekleniyor. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı ve evde bakım yardımı gibi ödemelerde önemli güncellemeler yapılacak.

2 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde önemli bir artış yaşandı. TCMB, haftalık rezerv oranlarını açıklayarak, toplam rezervlerin 146.3 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

2 ay önce Güncel

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin bankacılık sektörünün görünümünü 'nötr'den 'iyileşiyor'a revize etti. Bu değişiklikte azalan dış finansman baskıları ve düşen makroekonomik riskler önemli rol oynadı.

2 ay önce Güncel

PTT'nin bu yıl personel alımı yapıp yapmayacağı konusu milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. 2024 yılında PTT bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, başvuru süreçlerini ve şartlarını merakla takip ediyor. Başvurular normal şartlarda online olarak yapılıyor ve belirli sınav ve mülakat aşamalarıyla tamamlanıyor.

2 ay önce Güncel

UEFA EURO 2024'te Türkiye-Çekya maçı, Trendyol sponsorluğunda kurulan dev ekrandan izleyicilere yansıtılacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası serüveni, Etiler Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'nda kurulan dev ekranda futbolseverlerle buluşmaya devam edecek.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, makam aracı ve çifte maaş iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Bakanlık, en üst düzey devlet yetkililerinin güvenlik nedeniyle zırhlı araç kullandığını ve bazı bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldıkları iddialarının çifte sorumluluk kaynaklı olduğunu belirtti.

2 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde faaliyet gösteren eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya gelerek eğitim politikaları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya yaklaşık 50 eğitim sendikası davet edildi.

2 ay önce Güncel

CHP heyeti ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in zirvesi sona erdi. Emekli ve memurların gözü, Bakan Şimşek'ten gelecek açıklamada.

2 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye genelinde 16 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanını duyurdu. İlan kapsamında başvurular, elektronik ortamda 25 Haziran 2024 tarihinden itibaren 05 Temmuz 2024 mesai saati bitimine kadar e-Devlet üzerinden kabul edilecek. Başvuruların posta veya diğer şekillerde yapılmayacağı belirtildi.