• DOLAR 34,01 %0.03
  • EURO 37,56 %0.23
  • ALTIN 2.745,95 %0.05
  • BİST100 %
  • BITCOIN 58.200 %2.83
  • ETHERIUM 2.372 %0.88
21°
2 ay önce Güncel
2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere yönelik yeni sınav görevleri açıklandı. Yaz ayını değerlendirmek isteyen öğretmenler için MEBBİS üzerinden 3 oturumlu sınav görevi başvuru işlemleri başladı. İşte detaylar...

2 ay önce Güncel

Bugün açıklanan 2024 LGS sonuçlarına göre, düşük puan alan öğrenciler için tercih edebilecekleri fen liseleri belirlendi. İşte en düşük puanlarla öğrenci alan 10 fen lisesi ve detayları...

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Singapur'da düzenlenen toplantısında Türkiye'nin "gri listeden" çıkarılmasıyla ilgili umut veren bir mesaj paylaştı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yalnızca "Başardık" şeklinde bir mesaj yayımladı.

2 ay önce Güncel

Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) toplantısında alınan kararla, Türkiye 3 yıl sonra gri listeden çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başardık" diyerek bu önemli haberi duyurdu.

2 ay önce Güncel

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kiralarda yüzde 25 artış sınırının 1 Temmuz itibarıyla kaldırılacağını ve bunun kaosa yol açacağını belirtti. Ceran, işyerlerinde değişiklik olmayacağını ancak konutlarda ciddi bir belirsizlik ve anlaşmazlık yaşanacağını ifade etti.

2 ay önce Güncel

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı, temmuz ayında değişiyor. 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın ilk yarısına ait enflasyon verilerini açıklayacak ve bu verilerle birlikte memur maaşları da güncellenecek. Bu değişiklik, kıdem tazminatı tavanını da doğrudan etkileyecek.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleşen LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Yerleştirme sürecinde öğrenciler, ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak kayıt alanlarında bulunan çeşitli okullardan en fazla 5 tercih yapabilecekler.

2 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgası sonrası sıcak değerlerinde değişim olacağını sinyalini verdi. MGM, özellikle Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek şiddetli fırtına konusunda uyarıda bulundu.

2 ay önce Güncel

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), temmuz ayı için mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğal gaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.