Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleşen LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Yerleştirme sürecinde öğrenciler, ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak kayıt alanlarında bulunan çeşitli okullardan en fazla 5 tercih yapabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri

Öğrencilerin LGS puanlarıyla Anadolu liseleri, fen liseleri, proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi belirli okullara girebilme şansı bulunuyor. Bu yılki sınavda başvuran öğrencilerin yaklaşık yüzde 20'sinin bu tür okullardan birine yerleşebileceği tahmin ediliyor. Geçen yıl toplam kontenjanı 206 bin 414 olan bu okullara talep her geçen yıl artmaktadır.

Tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Öğrenciler, tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak ve öğrencilere duyurulacak.

2024 Yılı “Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” için tıklayınız...