• DOLAR 33,98 %0.11
  • EURO 37,73 %-0.39
  • ALTIN 2.725,36 %-0.77
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 54.676 %1.06
  • ETHERIUM 2.268 %1.71
20°
1 ay önce Güncel

Bu yıl LGS’de şampiyon sayısının azalması, gözde liselere girişi kolaylaştıracak. Geçen yıl kontenjanlarını şampiyonlarla dolduran Kabataş ve İstanbul Erkek Liselerine 1 ya da 2 yanlışı olan öğrenciler yerleşebilir.

1 ay önce Güncel

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla ev sahibi ve kiracılar eski döneme göre artış yapabilecekler. Temmuz ayında kira zammı yüzde 65 civarında belirlendi. Yüzde 25 zam sınırı ile eski kiracı ve yeni kiracı arasındaki fark giderek katlanmıştı. Öyleyse ev sahibi ve kiracı anlaşırsa kişisel bir kira sınırı belirleyebilir mi? Yüzde 65’ten fazla zam yapma ihtimali var mı? İşte merak edilen detaylar..

1 ay önce Güncel

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 yılı birinci merkezi yerleştirmeler kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) mülakatsız memur alımı gerçekleştirilecek. Başvurular internet üzerinden, ÖSYM aday işlemleri sistemi aracılığıyla yapılacak.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile ehliyet sınavlarına katılım ve eğitim süreçlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Başkasının yerine sınava giren veya girmeye teşebbüs eden kişiler, 5 yıl boyunca sınavlardan men edilecek.

1 ay önce Güncel

AK Parti, emekliler için yeni zam düzenlemeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Partinin gündeminde, en düşük emekli maaşını 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkarmak ve tüm emeklilere 2 bin TL seyyanen zam yapmak bulunuyor. Bu çalışmaların, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik yeni formüllerle desteklenmesi planlanıyor.

1 ay önce Güncel

Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında, kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'a uçtu. Konaklayacağı otele giderken Türk vatandaşlarını sevgiyle selamladı. Erdoğan, daha sonra otelinden ayrılarak NATO'nun 75. Yılı Anma etkinliğine katılım gösterdi. Ardından Macaristan Başbakanı Victor Orban'la bir araya geldi.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından devreye alınan yeni düzenleme ile online eğitimle alınan diplomalarda şartlar değişti. İşte yeni düzenlemenin detayları...

1 ay önce Güncel

En düşük emekli aylığına uygulanacak 2 bin 500 liralık zam tutarı AK Partili vekillerin desteğiyle sonuçlandı. En düşük emekli maaşına zam, iki haftaya kadar yasalaşması planlanıyor.

1 ay önce Güncel

AREA araştırma şirketi “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz” sorusunu kamuoyuna sundu. Son anketin sonuçlarında beklenmedik veriler ortaya çıktı. AK Parti ile CHP arasında rekabet giderek kızışıyor. İşte anket sonuçları..