• DOLAR 33,98 %0.11
  • EURO 37,73 %-0.39
  • ALTIN 2.725,36 %-0.77
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 54.599 %-2.15
  • ETHERIUM 2.293 %-2.88
23°
1 ay önce Güncel

Almanya'nın önde gelen otomobil parça üreticilerinden ZF Friedrichshafen, siyasi ve ekonomik koşullar nedeniyle üretimini Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Dünya çapında otomobil ve ticari araçlar için aktarma organları ve şasi teknolojisi sağlayan şirket, üretimlerine Türkiye'de devam edecek.

1 ay önce Güncel

Teknoloji devi Apple, 98 ülkedeki iPhone kullanıcılarına, cihazlarının casus yazılım saldırısına maruz kalabileceği yönünde uyarıda bulundu.

1 ay önce Güncel

CHP, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte, dava öncesinde Danıştay önünde basın açıklaması yaptı.

1 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka, yazılım ve dijital teknolojiler gibi hızla gelişen alanlarda nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın giderek arttığını belirtti. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, bu akademik yılda 20 üniversitede yapay zeka alanında 51'i ön lisans, 20'si lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını duyurdu.

1 ay önce Güncel

TBMM Adalet Komisyonu, kadınların evlilik sonrası soyadı kullanımına ilişkin önemli bir yasa teklifini ele alıyor. 9. yargı paketi olarak bilinen bu düzenleme, kadınların evlenmeden önceki soyadlarını kullanabilmelerine olanak tanıyan maddeler içeriyor.

1 ay önce Güncel

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/1 tercih kılavuzunu yayımladı ve adaylar, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.

1 ay önce Güncel

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonunun fikstürü çekildi. Bu sezon 19 takımın mücadele edeceği Süper Lig'de her takım bir haftayı bay geçecek. Sezonun ilk derbisi 5. haftada Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak. Fenerbahçe ise 6. haftada Galatasaray'ı konuk edecek.

1 ay önce Güncel

Öğretmenlik mesleğinde kademe ve derece ilerlemeleriyle belirlenen maaşlar, son yıllarda büyük farklılıklar göstermeye başladı. Evli olanlar çift maaşla geçinirken, bazıları lüks yaşam standartlarına erişebiliyor. Yasak olmasına rağmen bazı öğretmenler ek işler yaparak gelirlerini artırıyor, özel derslerle aylık 200.000 liradan fazla kazanabiliyorlar. Bu durum adaletsizlik algısını derinleştiriyor ve meslek içi motivasyonu etkiliyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesine Geçiş İsteyenler İçin İstisnaları Açıkladı: İşte Mazereti Uygun Görülenler

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.