CHP, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte, dava öncesinde Danıştay önünde basın açıklaması yaptı.

Özçağdaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne kamuoyu, sendikalar, bazı siyasi partiler ve akademisyenlerin itiraz ettiğini belirterek, "Karşımızda bilimsel gerekçelerle hazırlanmış bir eğitim programı yok." dedi. Modelin "bakan oluruyla" uygulamaya konulduğunu vurgulayan Özçağdaş, "Bu eğitim programına karşı iptal davası açıyoruz ve ivedilikle de yürütmenin durdurulmasını Danıştay'dan talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Eğitimle ilgili konularda akademisyenlerle işbirliği içerisinde hareket ettiklerini ve bilimsel açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Özçağdaş, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli diye adını koyduğunuz zaman, Türkiye Yüzyılı bir siyasi partinin seçim sloganı. Bu, Türkiye'de bulunan 20 milyon öğrenci, 1 milyondan fazla öğretmen, neredeyse her ailenin içinde olduğu çok temel bir dokümanı daha baştan politize etmiş oluyor." dedi.

Özçağdaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne karşı yaptıkları itirazların bilimsel olduğunu savunarak, "Bu eğitim programına temel teşkil eden hiçbir ihtiyaç analizi yapılmamıştır." şeklinde konuştu. Ayrıca, modelin metnini kimlerin yazdığının bilinmediğini ve bu durumu "akademik açıdan sorunlu" olarak nitelendirdi.