• DOLAR 34,04 %0.16
  • EURO 37,67 %0.23
  • ALTIN 2.719,31 %-0.18
  • BİST100 9.950 %-0.72
  • BITCOIN 56.750 %-3.6
  • ETHERIUM 2.386 %-4.24
27°
1 ay önce Güncel

İstanbul ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan uyarıyla dikkat çekiyor. AKOM'un verilerine göre, Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkisi altında olan ülkemizde sıcaklıklar 34-37 derece aralığında seyrediyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de geçen yıl il bazında en düşük işsizlik oranı yüzde 4,8 ile Sinop'ta, en yüksek ise yüzde 23,3 ile Hakkari'de tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Yargıtay, döviz cinsinden yapılan borç ödemelerinde önemli bir emsal karar verdi. Artan döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle sıkça gündeme gelen konuyla ilgili olarak Yargıtay, mahkemelerin artık icra takibi sırasında borcun yapıldığı dönemdeki döviz kuru üzerinden hesaplama yapmasını istedi.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de doğurganlık oranlarının düşmesiyle ilgili önemli bir saha çalışması başlatacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıklarından yetkililerin yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulacak.

1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak sosyal yardımların da artacağını duyurdu. Bakan Göktaş, evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı ödemelerinde önemli artışlar yapıldığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Dolar ve Euro, 18 Temmuz 2024 itibarıyla rekor seviyelere ulaştı. Güne yükselişle başlayan Dolar/TL 33,10 seviyesinden, Euro/TL ise yüzde 0,2 artışla 36,28 seviyesinden işlem görerek yeni zirvelerine ulaştı.

1 ay önce Güncel

Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de konut fiyatları, Mayıs 2023 dönemine kıyasla yüzde 45 artış gösterirken, bu oran yıllık enflasyonun gerisinde kaldı. Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75.45 olarak açıklanmıştı, bu oran Haziran ayında ise yüzde 71.60'a düştü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut fiyat endeksi mayıs ayında aylık yüzde 1.3 ve yıllık yüzde 45 artış gösterdi. Ancak, bu artış reel olarak yüzde 14.9'luk bir düşüşe işaret ediyor.

1 ay önce Güncel

ÖSYM, 2024 KPSS Ortaöğretim ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) başvuru tarihlerini duyurdu.

1 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TOKİ aylık taksitlerinde artış oranının TÜFE oranı referans alınarak belirlendiğini söyledi.