• DOLAR 34,07 %0.01
  • EURO 37,70 %0.12
  • ALTIN 2.735,42 %-0.25
  • BİST100 9.833 %0.00
  • BITCOIN 57.974 %-1.87
  • ETHERIUM 2.439 %-1.45
18°
1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları ekonomi programıyla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini açıkladı.

1 ay önce Güncel

Lozan Antlaşmasının üzerinden yüz bir yıl geçtiği halde Lozan konusu hemen hemen birçok platformda gündem maddesi olmaya devam etmektedir. Antlaşmanın yüz birinci yıl dönümünde bu konuyu iki alt başlık altında analiz etmeye çalışacağız.

1 ay önce Güncel

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 553 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak 2 bin 554 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,47 üzerinde 2 bin 546 liradan tamamladı.

1 ay önce Güncel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Süleymaniye sözde sorumlusu Andok Tolhildan kod adlı Ömer Fırat, İran uyruklu Raman Renas kod adlı İrfan Zendi ve Cengaver Mikayil kod adlı Hidayet Resuli etkisiz hale getirildi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Suudi Arabistan ile gerçekleştirdiği 5 milyar dolarlık depo alım işleminin sona erdiğini duyurdu. TCMB, rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerin azaltılması amacıyla uluslararası depo alım işlemlerinin gözden geçirildiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Altın fiyatlarında yeni rekorlar gelmeye devam ediyor. Altında uzun süren sessizliğin ardından yükselişler hız kazanacak. Altın fiyatlarına yönelik uzman isim İslam Memiş değerlendirmelerde bulundu. Memiş, döviz ve altındaki tabloyu göstererek altın yatırımcını altınlarını bozdurmamak konusunda uyarılarda bulundu. İşte öne çıkan açıklamalar...

1 ay önce Güncel

ABD'de Reuters/Ipsos tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'tan az farkla önde görünüyor. Biden'ın desteğini açıkladığı Harris, yüzde 44 oy oranıyla önde iken, Trump yüzde 42 oy oranına sahip.

1 ay önce Güncel

Ankara'nın Sincan ilçesinde meydana gelen asansör faciasında 13 yaşındaki Beren Su Bolat, misafirliğe gittiği apartmanda asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

1 ay önce Güncel

Sağlık Bakanlığı'nın yeni dönemdeki öncelikleri arasında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha etkin kullanılması ve hastanelerin yükünün azaltılması bulunuyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, göreve gelir gelmez sağlık sistemindeki aksaklıkları tespit etmek üzere harekete geçti. Ekip, hastaların sıkıntılarını net olarak anlatamadığını ve ilgili branşları tercih etme noktasında problemler yaşadığını belirledi. Bu sorunların randevu sisteminde aksamalara sebep olduğu tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Milyonlarca memur ve emekli zam farkının yatacağı tarihi araştırıyor. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye artırılmasıyla taban aylığı olan SSK ve Bağkur emeklileri 2 bin 500 TL zam farkı ücretlerini hesaplarında göremedi. Bunun dışında memurların alacağı bu ay 14 günlük zam farkı ortaya çıktı. Peki memurlar, SSK ve Bağkur emeklilere ek zam ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...