• DOLAR 34,08 %0.00
  • EURO 37,67 %-0.27
  • ALTIN 2.741,16 %-0.76
  • BİST100 9.833 %0.78
  • BITCOIN 58.105 %-1.52
  • ETHERIUM 2.481 %-1.25
26°
1 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her haneye bir aile danışmanı atanması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Göktaş, mahalle mahalle çalışarak sosyal risk haritası çıkaracaklarını ve olası riskleri önceden görüp önleyici tedbirler alacaklarını belirtti.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz indiriminin şu anda gündemde olmadığını ve sıkı para politikasının devam edeceğini açıkladı. Reuters ile yaptığı söyleşide Akçay, para politikasındaki sıkı duruşun "sabır ve kararlılıkla" sürdürüleceğini vurguladı.

1 ay önce Güncel

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 523 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak 2 bin 500 liranın altını test eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışına göre %0,84 azalışla 2 bin 508 liradan tamamlamıştı. Bugün ise haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışına göre %0,69 artışla 2 bin 523 lira seviyesinde bulunuyor.

1 ay önce Güncel

Dolar ve euro kurlarındaki değişimler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki hareketlilik bugünde devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Uluslararası düzeyde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander G., İstanbul’da yakalandı. Alexander G., kripto network web sitesi üzerinden gerçekleştirdiği nitelikli uyuşturucu madde ticaretinden dolayı 2022 yılında 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılmıştı.

1 ay önce Güncel

Yeni haftada Merkez Bankası’nın kararları piyasaların yakından takip ettiği konularından bir tanesiydi. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde bırakılırken, swaplara yönelik iki önemli düzenleme yapıldı. Yürütülen çalışmalar sonrası mevduat faizlerinde yükseliş olacağı değerlendiriliyor. Peki mevduat faizlerinde son durum nedir, nasıl bir seyir izliyor? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Kamuda uygulanacak tasarruf önlemlerinin yasal çerçevesini oluşturan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu çerçevede, kamuda birden fazla maaş uygulaması sona erecek ve kamu görevlileri sadece bir görev için maaş alacak.

1 ay önce Güncel

Düğünler, memur atamaları ve üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla başlayacak ev aramaları, kiralık konut piyasasında yeni bir talep dalgası yaratacak. Yaklaşık 600 bin yeni talebin, kira fiyatlarını %10-30 oranında artırması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyurusuna göre Emekli Sandığı bünyesinde emeklilere 14 günlük maaş farkları hesaplarına geçti.

1 ay önce Güncel

Memur alımları, düğünler ve üniversite sonuçlarının belli olmasıyla birlikte yakından mercek altına alınacak olan konutlar, kiralık ev alanında yeni talep dalgasını yaratacak. Öngörülen 600 bin bu yeni yoğunluğun fiyatları yüzde 10-30 civarında arttıracağı yönünde görüşler var.