• DOLAR 34,21 %-0.01
  • EURO 37,84 %0.13
  • ALTIN 2.913,44 %-0.55
  • BİST100 9.013 %-3.62
  • BITCOIN 61.470 %-0.05
  • ETHERIUM 2.441 %-1.79
14°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının "meb.gov.tr" adresinden erişime açıldığını duyurdu. 29 Temmuz'da açıklanan birinci nakil sonuçlarının ardından bugün de ikinci nakil sonuçları erişime sunuldu.

1 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon yıllık bazda yüzde 61,78'e gelerek gerilerken aylık yüzde 3,23 arttı. Vergi ayarlamaları ve enerji kalemlerindeki zamların etkisiyle aylık enflasyonun hızlandığı görüldü. Ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiren TÜFE verileriyle birlikte kira artış oranları da belli oldu.

1 ay önce Güncel

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor. 6 Ağustos 2024 Salı gününden itibaren benzine 1 lira 73 kuruşluk bir indirim gelecek. Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Gelen zamlar sonrası milyonları sevindiren haber geldi. Bu defa zam değil indirim geliyor.

1 ay önce Güncel

26 ilde "nitelikli hırsızlık ve dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanma, yasa dışı bahis ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği" suçlarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen "Siberağ-4" operasyonlarında 86 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 91 milyon 400 bin TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Türkiye'de sıkı para politikası ve yüksek faizler, birçok sektörde kredi büyümesinin reel olarak azalmasına yol açtı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, özellikle ticari kredi kartlarındaki takip oranı %67 oranında arttı. Bu artış, reel sektörün krediye erişimindeki zorlukları ve yüksek faiz oranlarının etkisini yansıtıyor. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Kripto paralarda sert hareketler devam ediyor. Bitcoin 53 bin dolara, Ethereum 2000 dolara kadar düşüş sergiledi. Borsada da satışlar geri çekilmeye başladı.

1 ay önce Güncel

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) adı altında yerleştirme sonuçlara bağlı olarak üçüncü nakil süreci yarın öğrenciler için başlayacak. Söz konusu başvuruların, 14 Ağustos tarihinde tamamlanacağı belirtildi. Tercih süreci ne zaman sona erecek, Yatılılık yerleştirme başvuruları ne zaman alınacak? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Enflasyon raporları sonrası yükselişe geçen ÖTV fiyatlarının sigarayı da etkilemesinin ardından bir zam daha geldi. Açıklanan bilgilere göre, PM sigara grubuna 4-5 TL zam uygulandı.

1 ay önce Güncel

Piyasalar geçtiğimiz hafta altın, borsa ve doların hareketlerinde odaklanmıştı. Gram altın cuma günü zirveden geri çekilirken, BIST 100 endeksi yüzde 3’de fazla değer kaybetti. Dolar/TL’de 33’den fazla seyrini sürdürüyor. Peki altın ve borsadaki beklenen yeni seviyeler neler? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamaları ışığında, emlak ve otomotiv sektörlerine dair yeni çalışmalar geliyor. 15 Eylül'de uygulamaya geçecek sistem, doğrulanmış ilanlarla alım-satım işlemlerinin daha kolay ve güvenilir bir şekilde yapılması hedefleniyor.