Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Kayseri’de gazeteceilerin sorularına yanıt verdi emlak ve otomotiv sektörlerinde yeni çalışmaların 15 Eylül'de uygulmaa geçeceğini duyurdu. Yeni çalışmalar ile beraber, emlak ve otomotiv sektörlerindeki yaşanan problemleri ve fahiş fiyat artışının önüne geçerek daha sağlam piyasa zemini hazırlanması amaçlanıyor. Eylül ayından sonra, Türkiye'de bu sektörlerde kritik düzenlenmelere gidilecek.

EMLAK SEKTÖRÜNDE SİSTEM DEĞİŞİYOR
Bolat, "Inşallah 15 Eylül'de emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçeceğiz. Konut satmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden gayrimenkulünü seçip emlakçıyı yetkilendirebilecek. Bu yetkilendirilmiş emlakçılar, satış süreçlerine aracılık edecekler" ifadelerini kullandı.

BENZER BİR SİSTEM DAHA GELİYOR
Bakan Bolat, otomotiv sektöründe de benzer bir sistemin uygulamaya geçeceğine yer vererek, "Öncelikle gayrimenkul ile ilgili uygulamayı başlatacağız ve ardından otomotiv sektörünü kapsayacak düzenlemeleri de devreye alacağız" açıklamasında bulundu.

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği kaç TL oldu ne zaman yatacak? Eğitim öğretime hazırlık ödeneği kaç TL oldu ne zaman yatacak?


İHRACATTA 2028 HEDEFİ BELLİ OLDU

Bakan Bolat, 2028 vizyon etkinliklerinde 375 milyar dolar mal ve 200 milyar dolar hizmet ihracatı amaçladıklarını da vurguladı. Ayrıca, son zamanlarda ithalatın 343 milyar dolara düştüğünü ve döviz rezervlerinin yükselişe geçtiğinin sinyalini verdi.