Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

İsmail Heniyye'ye yönelik İstanbul ve Doha'da düzenlenen suikast girişimlerinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından engellendiği ortaya çıktı. Türk güvenlik güçleri, İran gezisi öncesinde Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'yi bu girişimlere karşı uyardı. Ailesinden bazı üyelerin şehit edilmesi sonrası Türkiye'ye gelen Heniyye'ye yönelik şüpheli faaliyetler tespit edilince, MİT güvenlik seviyesini artırarak koruma önlemlerini sıkılaştırdı.

Bu önlemler, Katar'da da devam etti ve Hamas yetkilileri, Heniyye'nin İstanbul ve Doha'da suikast girişimlerinden sağ salim kurtulmasının MİT'in girişimleri sayesinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İran tarafından aynı koruma protokolü dahilinde davet edildikleri, ancak Nasrallah'ın listeden çıkarılması sonrasında Türk tarafının Heniyye ve Hamas'ı uyardığı kaydedildi.

Suikast girişimleri ile ilgili olarak yapılan araştırmada 70'ten fazla kişi sorgulandı ve İran güvenlik güçleri tarafından kapsamlı incelemeler gerçekleştirildi. Bu süreçte MİT, Hamas'ı mobil haberleşme araçları, kara transferi ve internet kullanımı konusunda da uyardı. Türk güvenlik kaynakları, süreci yakından izlemeye devam ettiklerini ve İran'la olaya ilişkin bilgi alışverişinin sürdüğünü belirtti.