• DOLAR 34,25 %0.32
  • EURO 37,81 %0.09
  • ALTIN 2.927,54 %0.40
  • BİST100 8.893 %-0.06
  • BITCOIN 61.553 %1.16
  • ETHERIUM 2.388 %1.5
25°
1 ay önce Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Paris'teki "İstanbul Evi" için haftalık 249 bin euro kira ödendiğini açıkladı

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'de 2024 yılı içerisinde herhangi bir "maymun çiçeği" vakasının tespit edilmediğini açıkladı. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği varyantı sebebiyle uluslararası acil durum ilanı konusunu gündeme getirdiği hatırlatıldı.

1 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın yakında açılabileceğini belirtirken, TikTok'un kapatılmasıyla ilgili sorulara cevap verdi

1 ay önce Güncel

İnstagram'a getirilen erişim engelinin ardından, çocuklar arasında popüler olan çevrimiçi oyun platformu Roblox da erişime kapatıldı. Peki, Roblox ne zaman erişime açılacak?

1 ay önce Güncel

Avukatlık mesleğinde reklam yasağını daha da katı hale getiren yeni düzenlemeler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Barolar Birliği'nin Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile avukatların çevrimiçi mecralarda reklam yapma olanağı tamamen kaldırıldı.

1 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı, teknoloji alanında önemli bir adım atarak kendi bilişim ve Ar-Ge şirketini kurdu. Şirket, çeşitli platformlar için internet ve mobil uygulamalar geliştirecek, yazılım ve oyun içerikleri üretecek, NFT, token ve coin endüstrilerine yönelik yazılım hizmetleri sunacak ve Metaverse gibi sanal evrenler oluşturacak.

1 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ve Roblox gibi sosyal medya platformlarına yönelik yasaklama kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mersin'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, platformların Türkiye'nin demokratik yaklaşımını benimsemediğini ifade etti.

1 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) önemli bir açıklama geldi. Türkiye’de ekonomik sıkıntılar ve döviz kurlarındaki artışlarla birlikte, yurt dışına çıkış harcına yapılan zamlar dikkat çekici şekilde yükseldi. 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı, yapılan düzenlemeyle 500 TL’ye çıkarılmıştı. Yeni uygulamanın 12 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı belirtilmişti.

1 ay önce Güncel

Türk televizyonlarının unutulmaz isimlerinden biri olan Peker Açıkalın'dan üzücü bir haber geldi. 2000'lerin başında "Avrupa Yakası" dizisinde canlandırdığı 'Gaffur Aksoy' karakteri ile hafızalarda yer edinen Açıkalın, beyin kanaması geçirdiği ve konuşma yetisini kaybettiği iddiasıyla gündeme geldi.

1 ay önce Güncel

Ekranların popüler bilgi yarışması programı "Kim Milyoner Olmak İster"de sunucu değişikliği yaşandı. 5 Ekim 2019'dan bu yana programın sunuculuğunu üstlenen Kenan İmirzalıoğlu, oyunculuk kariyerine odaklanmak üzere yarışmadan ayrıldı. İmirzalıoğlu'nun yerine, yeni sezonda programın sunuculuğunu üstlenecek isim belli oldu.