• DOLAR 34,28 %0.11
  • EURO 37,67 %0.06
  • ALTIN 2.917,15 %-0.15
  • BİST100 9.109 %0.00
  • BITCOIN 63.850 %2.98
  • ETHERIUM 2.506 %4.06
17°
1 ay önce Güncel

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerine yapılan zamların ardından, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de büyük bir zam geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerde uyguladığı zamlar, 16 Ağustos 2024 itibariyle yürürlüğe girdi. Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ise yüzde 40 oranında artış gösterdi. İşte yeni fiyatlar ve detaylar...

1 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18 Ağustos Pazar günü Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı'nı (2024-STS Tıp Doktorluğu) düzenleyecek.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü'nün, Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesinin ardından, sosyal medyada dikkat çeken bir tartışma başladı. The Simpsons (Simpsonlar) dizisinin, yıllar önce maymun çiçeği virüsünü öngördüğü iddiaları, kullanıcılar arasında hızla yayıldı. Dizi, daha önce de dünyada yaşanan olayları tahmin etmesiyle gündeme gelmişti.

1 ay önce Güncel

Bankalar arasında emeklilere yönelik promosyon yarışları hızla devam ederken, yeni kampanyalar peş peşe duyuruluyor. Son olarak, bir kamu bankası emeklilere çifte promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Peki, şu an bankalarda en yüksek promosyon tutarı ne kadar? Diğer bankalar da bu uygulamaya geçecek mi? İşte merak edilen detaylar...

1 ay önce Güncel

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, maymun çiçeği virüsünün Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Afrika Birliği, Afrika kıtasında hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle halk sağlığı için acil durum ilan etti. Ancak Prof. Dr. Özkaya, bu virüsün Türkiye'de salgına yol açma riskinin düşük olduğunu ifade etti.

1 ay önce Güncel

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı'na göre, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) atandı. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ise yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi. Çetin'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı görevine Orgeneral Ali Çardakcı atandı.

1 ay önce Güncel

Araç dünyası ağustos ayının son gününe odaklandı. Artık bazı araçların satışı gerçekleşmeyecek. Kampanyaların devam ettiği bu süreçte bayilerde ellerinde stokları eritmek için yeni fiyat listesi çıkardı. En uygun araç modellerinden biri yerini başka markaya kaptırdı. İşte en uygun otomobil markaları...

1 ay önce Güncel

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, Adli Tıp Kurumu Sakarya Şube Müdürü Erkut Bulut, evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre, konut fiyatları nominal olarak yıllık bazda artış gösterirken, reel olarak değer kaybetmeye devam ediyor. Temmuz ayında yapılan ölçümlere göre, KFE nominal olarak %38,7 oranında artış gösterse de, reel bazda %14,3 oranında bir azalma yaşandı.

1 ay önce Güncel

Türk sinemasının sevilen isimlerinden 88 yaşındaki Aydemir Akbaş, sağlık durumu nedeniyle yoğun bakıma alındı ve entübe edildi. Dün evinde baygın halde bulunan ünlü oyuncu, apar topar hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Akbaş için yakın dostu İbrahim Tatlıses, sosyal medya üzerinden takipçilerinden dua istedi.