• DOLAR 34,22 %-0.07
  • EURO 37,52 %-0.33
  • ALTIN 2.879,18 %-0.27
  • BİST100 9.132 %0.97
  • BITCOIN 62.250 %0
  • ETHERIUM 2.470 %2.49
26°
1 ay önce Güncel

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin güçlü takımı Young Boys ile kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor. Mücadele 23 Ağustos'ta İsviçre'nin Bern kentindeki Wankdorf Stadı'nda oynanacak ve karşılaşma, Türkiye'de TRT 1 ve Tabii platformları üzerinden canlı yayımlanacak. Maçın başlama saati ise 22.00 olarak belirlendi.

1 ay önce Güncel

Türkiye, doğum oranlarındaki düşüşü durdurmak ve nüfus artışını teşvik etmek amacıyla yeni politikalar üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda başlatılan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2024 Projesi, doğum oranlarının artırılmasına yönelik çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. Proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile yürütülüyor.

1 ay önce Güncel

Son dönemde Türkiye genelinde, sosyal medya ve internet üzerinden verilen "evde ek iş" ilanları ile binlerce kişi dolandırılıyor. Dolandırıcılar, yüksek gelir vaadiyle kişileri kandırarak çeşitli bahanelerle para talep ediyor.

1 ay önce Güncel

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğine dair sosyal medyada yayılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

1 ay önce Güncel

İzmir'in Buca ilçesinde, tehlikeli şekilde U dönüşü yapan bir araç sürücüsü, polislere karşı saldırgan davranışlar sergiledi. Menderes Caddesi ile Koşuyolu Caddesi üzerinde 03 AET 894 plakalı aracıyla tehlikeli bir U dönüşü yapan G.T. isimli sürücü, polis tarafından durdurulduktan sonra önce polislere sözlü hakarette bulundu. Ardından ekip aracının aynasını kırarak bir polise yumruk attı.

1 ay önce Güncel

Filistinli bir esir, İsrail cezaevinde yaşadığı dehşet verici işkence deneyimlerini anlattı. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti ve Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yayımlanan bir raporda, Ofer Cezaevi'nde tutulan G.V. adlı Filistinli esirin, klozet suyuyla boğulmaya çalışıldığını, yüz gün boyunca dövüldüğünü ve bu süre zarfında kelepçeli ve gözleri bağlı şekilde tutulduğunu ifade ettiği belirtildi.

1 ay önce Güncel

21 Ağustos 2024'te gram altın, serbest piyasada 2.742 TL'den işlem görüyor. Kapalıçarşı'da ise gram altın fiyatları 2.762-2.802 TL aralığında seyrediyor.

1 ay önce Güncel

Orman mühendisleri, yurt genelinde devam eden yangınların sona ermesi için yapılması gerekenleri anlattılar. Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz "Türkiye önleyici tedbir protokolünü gözden geçirmeli. Bazen aynı ekip üç dört gün alandan ayrılamıyor. Koruculuk veya benzeri kesintisiz gözetim ve en azından yedi aylık periyotta vardiya sistemine geçilmeli" diyerek, önemli uyarılarda bulundu.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı kapsamında, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılması sağlanacak.

1 ay önce Güncel

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan trajik bir olay, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan zihinsel engelli Ayhan Özçelik’in (40) hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Özçelik, Esenler’de yaşayan bir vatandaştı ve olay günü Silivrikapı Mahallesi’ndeki akrabalarını ziyaret etmek için yola çıkmıştı. Ancak, burada karşılaştığı sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı ve ağır yaralandı.