• DOLAR 34,20 %-0.09
  • EURO 37,53 %0.09
  • ALTIN 2.891,94 %0.78
  • BİST100 8.964 %-1.84
  • BITCOIN 59.900 %-1.8
  • ETHERIUM 2.372 %-2.1
21°
1 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetleri için Genel Sağlık Sigortalı (GSS) vatandaşlardan talep edilen ilave ücretlerin yasal sınırlar içinde olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bakan Işıkhan, özellikle Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında belirlenen oranların aşılması durumunda vatandaşların şikayetçi olmaları gerektiğini vurguladı.

1 ay önce Güncel

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, teknoloji marketlerinde başlatılan uzun dönemli cep telefonu kiralama uygulaması hakkında tüketicilere önemli uyarılarda bulundu. Küçük, özellikle veri gizliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

1 ay önce Güncel

Dolar/TL kuru, haftanın son işlem gününe yükselişle başlayarak 34,0010 seviyesine ulaştı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen dolar/TL kuru, günü yüzde 0,13 artışla 33,9065 seviyesinden kapatmıştı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvurularını e-devlet üzerinden başlattı. Adaylar, öğretmen açığını geçici olarak kapatmak için belirlenen kriterlere uygun olarak başvurularını yapabiliyor.

1 ay önce Güncel

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan verilere göre, Temmuz 2024 itibarıyla Türkiye'de kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödemeler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 89 artarak 1 trilyon 421 milyar liraya ulaştı.

1 ay önce Güncel

Kuveyt Türk, tarımsal yatırımları teşvik etmek ve çiftçilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TÜMOSAN ile yeni bir işbirliği başlattı. İşbirliği kapsamında, traktör finansmanı, servis hizmetleri ve birçok farklı alanda çiftçilere finansal kolaylıklar sunulacak.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır’da, 8 yaşındaki Narin Güran, dün öğlen saatlerinde gittiği Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kayboldu. Narin’in bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Kızının kaybolduğunu fark eden baba Arif Güran, jandarma ve AFAD ekiplerinin, yanı sıra vatandaşların da seferber olduğunu belirtti. Ekipler, sulama kanalında yoğunlaşmış durumda ve her yerde arama devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Asgari ücrete ara zam yapılmaması nedeniyle milyonlarca çalışan, yeni yıl zammı için umutlarını arttırmış durumda. Ancak, asgari ücrete yapılacak zam oranı için konuşulan 'orta yol' formülü tartışmalara yol açtı. Bu formül, gerçekleşen enflasyon oranı ile hedeflenen enflasyon oranlarının ortalamasını alarak zam oranını belirlemeyi öngörüyor.

1 ay önce Güncel

Batı Nil Virüsü, sivrisinekler aracılığıyla yayılan bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda'nın Batı Nil bölgesinde bir kadında tespit edilmiştir ve son 50 yıldır insanlarda görülmektedir. Virüs, kuşlar aracılığıyla sivrisineklere ve ardından insanlara bulaşır.

1 ay önce Güncel

Dünya genelinde M çiçeği virüsüne karşı önlemler artırılırken, İstanbul Havalimanı'nda özellikle virüsün sıkça görüldüğü Afrika'dan gelen uçuşlar yakından izlenmeye başlandı. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşları yakından takip ediyor.