• DOLAR 34,28 %0.31
  • EURO 37,50 %-0.09
  • ALTIN 2.911,05 %0.75
  • BİST100 8.964 %0.00
  • BITCOIN 60.560 %-1.51
  • ETHERIUM 2.407 %0.84
17°
1 ay önce Güncel

15 Eylül 2024 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim sınavında bina veya salon görevlisi olarak görev almak isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı.

1 ay önce Güncel

Kolon kanseri, dünya genelindeki başlıca ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Son araştırmalar, kalın bağırsak kanseri vakalarının ciddi şekilde arttığını gösteriyor. Geleneksel olarak 50 yaş üstü kişilerde görülen bu hastalık, artık genç yaş gruplarında da sık görülmeye başlandı. Son 30 yılda 40, 30 hatta 20 yaşındaki bireylerde kolon kanseri görülme sıklığı yüzde 50 oranında arttı.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için sarı, 2 il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt süresi uzatıldı. Öğrenciler, AÖF'e kayıtlarını 2 Eylül 2024 tarihine kadar online olarak yapabilecekler. Bu duyuru, YÖK Başkanlığı'nın üniversitelerde örgün eğitim faaliyetleri için kayıt süresini uzatma kararıyla paralel olarak geldi.

1 ay önce Güncel

2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre, Türkiye genelinde en yüksek puanla öğrenci kabul eden liseler açıklandı. Öğrenciler, aldıkları puanlara göre en prestijli okullara yerleşmek için yarışırken, en yüksek puanla öğrenci alan 10 lise büyükşehirlerde yer alıyor.

1 ay önce Güncel

İkinci el otomobil piyasasında fiyat düşüşü devam ediyor. BETAM'ın sahibinden.com verileriyle hazırladığı "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, temmuz ayında otomobile olan talep artmasına rağmen fiyatlar reel olarak gerilemeye devam etti. Reel fiyatlarda yaşanan bu düşüş, art arda 13. ayına girmiş durumda.

1 ay önce Güncel

Kadın ve genç sigortalıların istihdamını teşvik etmek amacıyla yatırımcılara ilave sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile bu destek resmileşti.

1 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda net bir açıklama yaparak, cumhurbaşkanı adayı olmadığını belirtti. Habertürk’te Faruk Aksoy’un sorularını yanıtlayan Özel, önceliğinin CHP’yi yeniden iktidara taşımak olduğunu vurguladı.

1 ay önce Güncel

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, konut fiyatlarının sadece reel bazda değil, son aylarda nominal olarak da düşüş gösterdiğini belirtti. Bloomberg HT'ye verdiği demeçte, konut sektöründe beklenen reel gerilemenin yanı sıra son iki aydır nominal fiyatların da gerilediğini söyledi.

1 ay önce Güncel

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, birçok ilçede önemli yönetim değişiklikleri yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen görevden alma ve atama süreci, ilçe müdürlüklerine kadar uzandı. İşte detaylar...