• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.662 %2.52
  • ETHERIUM 2.465 %1.73
27°
1 ay önce Güncel

Ankara'da ilginç bir kira anlaşması gündeme geldi. Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Ali Duman, Ankara'nın Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'ndeki evini kiraya vermek için hazırladığı sözleşmede kira bedelini gram altın üzerinden sabitledi.

1 ay önce Güncel

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, Aziz Tetik isimli bir vatandaş, ağabeyinin cenaze aracını takip ederken tüyler ürperten bir kazaya karıştı. 25 Ağustos Pazar günü Subatağı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Tetik, aracında eşiyle birlikte ilerlerken, "Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Her nefis ölümü tadacaktır" sözlerini sarf ettiği anda aniden karşısına çıkan bir motosikletle çarpıştı. Kaza anı, Tetik’in eşi tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

1 ay önce Güncel

Adana'da yaşayan ve 5 yıldır böbrek kanseriyle mücadele eden A.U. isimli hasta, aylık doz fiyatı yaklaşık 75 bin lira olan kanser ilacı Opdivo'nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için dava açtı. Adana 2. İş Mahkemesi, A.U.'nun bu talebini haklı bularak, ilacın SGK tarafından kesintisiz ve eksiksiz olarak karşılanmasına karar verdi.

1 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde düzenlenen "Kıskaç-25" operasyonları kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van'da gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 20 şüpheli gözaltına alındı.

1 ay önce Güncel

Polis Akademisi Başkanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitim Merkezine (PAEM) 450 öğrenci alacağını duyurdu.

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin gündeminde, ders programlarının nasıl düzenleneceği konusu önemli bir yer tutuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yeni düzenlemelere göre, bazı öğretmenlere ders programı hazırlanırken öncelik tanınacak.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında kişi başına düşen Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artışının yüzde 257 olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu dönemde önemli bir ekonomik gelişme kaydettiğini vurguladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 20 yılda gösterdiği ekonomik performansın uluslararası kuruluşların verileriyle de teyit edildiğini ifade etti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlere yönelik finansal destekler devam ediyor. Bu kapsamda, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ile Akbank arasında yapılan yeni bir anlaşma ile öğretmenlere özel düşük faizli kredi imkanı sağlandı.

1 ay önce Güncel

Adana Valiliği, Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde yolsuzluk yapıldığına dair iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bir memurun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

1 ay önce Güncel