• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.970 %0.51
  • ETHERIUM 2.477 %1.31
22°
1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim öğretim yılı için planlanan uyum haftası, 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu haftada, anaokulu, anasınıfı ve 1. ile 5. sınıf öğrencileri okula gelerek çeşitli uyum etkinliklerine katılacaklar. Ancak, uyum haftasına katılım zorunlu değil.

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim öğretim yılına dair öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri açıklandı. Bu yıl öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri, girdikleri ders saatlerine göre ve bulundukları vergi dilimine göre farklılık gösterecek. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

2024-2025 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem yazılı sınavı için duyuru yapıldı. Öğrencilerin dikkatle takip etmesi gereken önemli tarihler açıklandı. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan öğretmenlerin hizmet içi eğitim seminerleri, uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu 5 günlük sürede öğretmenler, görev yaptıkları okullarda çeşitli faaliyetlere katılacak ve her gün 3 saat ek ders ücreti alacaklar. Ancak, seminerleri herhangi bir mazeret belirtmeden erkenden terk eden öğretmenler, ciddi yaptırımlarla karşılaşabilecekler.

1 ay önce Güncel

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala, okul servis ücretlerindeki hızlı artış velileri zor durumda bıraktı. UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından belirlenen fiyat tarifesine uymayan bazı servis firmaları ve okullar, yüzde 100'e varan zamlar yaparak velileri şaşkına çevirdi. Bu durum, özellikle kısa mesafelerde bile yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Öyle ki, okula taksiyle gidip gelmek, servis ücretlerine göre daha ekonomik hale geldi.

1 ay önce Güncel

Türkiye'nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmenleri belli oldu. Vergi listesinde zirveyi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar aldı. Bayraktar, savunma sanayi alanındaki faaliyetleriyle bilinen Baykar’ın başarısının yanında, ülkeye en yüksek gelir vergisi ödeyen kişi olarak da öne çıktı.

1 ay önce Güncel

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 2024 yılı ikinci çeyrek Doğrudan Yatırımlar Bülteni'ni yayımladı. Rapor, net doğrudan yabancı yatırım girişlerinin 1,7 milyar dolara yükseldiğini ve geçen yılki seviyenin %57,3 üzerinde gerçekleştiğini ortaya koydu. Yurt dışındaki doğrudan yatırımların %45,2'si gayrimenkul sektörüne yöneldi.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos Çarşamba günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Göller Yöresi ve Toroslar bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

1 ay önce Güncel

Kamu bankaları, ev sahibi olmak isteyenler için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının yer aldığı kampanyada, faiz oranı aylık yüzde 1,49 olarak belirlendi.

1 ay önce Güncel

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, olası bir başkanlık zaferi durumunda Elon Musk'a kabinede görev teklif etmeyi düşündüğünü açıkladı. Trump, Musk'ın yoğun iş yükü nedeniyle tam zamanlı bir kabine görevi almasının zor olabileceğini, ancak danışmanlık yaparak önemli fikirler sunabileceğini belirtti.