• DOLAR 34,28 %0.00
  • EURO 37,52 %0.00
  • ALTIN 2.924,28 %-0.13
  • BİST100 8.876 %0.00
  • BITCOIN 63.950 %1.59
  • ETHERIUM 2.510 %2.02
13°
1 ay önce Güncel

2024-2025 adli yılı yarın başlıyor. 20 Temmuz'da başlayan ve yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil sona erdi. Yargıtay'da düzenlenecek törenle açılacak olan yeni adli yıl, yoğun bir gündemle karşı karşıya.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu olanlara önemli bir uyarıda bulunarak, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası olan mükelleflerin isimlerini kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu. Şimşek, "Vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan bu mükelleflerin listelerinin 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacağını belirtti.

1 ay önce Güncel

Adıyaman'da 36 yaşındaki Ekrem Daşcan, eşi 26 yaşındaki Merve Daşcan'ı 3 çocuğunun gözü önünde tabancayla vurarak öldürdü ve ardından intihar etti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için "Okula Uyum Eğitimleri Kılavuzu"nu yayımladı.

1 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi’nde yaşanan toplu balık ölümleri ve kirliliği incelemek üzere bir bilim kurulu oluşturulması talimatını verdi.

1 ay önce Güncel

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde şok edici bir olay yaşandı. Genç bir adam, babasını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu. Zanlı, babasının 19 yaşındaki üvey kız kardeşini istismar ettiğini iddia etti.

1 ay önce Güncel

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de ciddi bir deprem beklentisi içinde olduğunu açıkladı. Görür, Kuzey Anadolu Fayı'nın doğu ucundaki Yedisu fay hattının tehlike oluşturduğunu ve olası depremin şiddetinin 7'nin üzerinde olabileceğini belirtti.

1 ay önce Güncel

ABD'nin önde gelen süpermarket zincirlerinden Kroger, bazı ürünlerin fiyatlarını enflasyon oranlarının ötesinde artırdığını kabul etti. Şirketin üst düzey yöneticileri, süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının, enflasyonun yol açtığı maliyet artışlarını aştığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Apple'ın merakla beklenen yeni modeli iPhone 16 Pro'nun renk seçenekleri gündemde yerini koruyor. "Çöl Titanyumu" olarak adlandırılan yeni bir renk seçeneğinin, önceki sızıntılardan farklı bir ton taşıdığına dair yeni bir görüntü paylaşıldı.

1 ay önce Güncel

Azerbaycan'da milletvekili genel seçimleri heyecanı yaşanıyor. 6 milyonun üzerinde kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 125 sandalyeli meclisin yeni üyelerini belirlemek için oy kullanma işlemleri sabah saatlerinden itibaren başladı. Seçimler, ülkede büyük bir katılım ve ilgiyle gerçekleşiyor.