• DOLAR 34,20 %0.10
  • EURO 37,28 %0.30
  • ALTIN 2.943,58 %0.23
  • BİST100 8.956 %0.00
  • BITCOIN 67.880 %1.16
  • ETHERIUM 2.632 %0.65
11°
1 ay önce Güncel

Enflasyon Araştırma Grubu, ağustos ayına ilişkin enflasyon araştırmasını duyurdu. ENAG verilerine göre, enflasyon ağustos ayında yüzde 3,47 arttı. Enflasyonun son 12 aylık artışı ise yüzde 90,35 olarak gerçekleşti.

1 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İstanbul, Ankara, Hatay, Afyonkarahisar, Sakarya, Muğla, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon gibi illerde yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

1 ay önce Güncel

Bugün döviz kurları, Ağustos ayı enflasyon verisi öncesinde yatay bir seyir izliyor. Dolar/TL, Eylül ayının ilk günlerinde 34 seviyesinin altına inerek güne 33,94 TL civarında başladı. Euro/TL ise 37,53 TL'den işlem görüyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye’de yerel seçimlerin ardından uygulanan ekonomik program, enflasyonla mücadelede atılan adımlar ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının sonlandırılmasına yönelik hamleler, Türk Lirası’na olan ilgiyi artırmaya devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 23 Ağustos 2024 itibarıyla TL mevduatın toplam içerisindeki payı yüzde 52.38 ile Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

1 ay önce Güncel

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle vatandaşları etkiliyor. Bu bağlamda motorin fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor. 4 Eylül 2024 Çarşamba gününden itibaren otogaz fiyatlarına 1,30 TL'lik bir artış yansıyacak.

1 ay önce Güncel

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağını yöneten Kosova vatandaşı Liridon Rexhepi tutuklandı.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devlete 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin listesini kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile birlikte, söz konusu borçluların isimleri vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde duyurulacak.

1 ay önce Güncel

Opel Türkiye, eylül ayında binek, SUV ve hafif ticari araç modellerinde sunduğu avantajlı kredi fırsatları ve çevrim içi rezervasyonlara özel fiyatlarla dikkat çekiyor. Özellikle KOBİ’lere yönelik sunduğu avantajlarla öne çıkan Opel, yenilikçi tasarımlar ve Alman teknolojisiyle buluşturduğu araçlarını uygun satın alma koşullarıyla kullanıcılarına sunuyor.

1 ay önce Güncel

2024 yılına yaklaşırken milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Enflasyon verileri ve Merkez Bankası tahminlerine göre oluşan 4 farklı zam senaryosu gündeme geldi. Ocak ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilere yapılacak zam miktarı hangi koşullara bağlı? Detaylar haberimizde.

1 ay önce Güncel

Yeni eğitim yılı öncesinde üniversite öğrencileri için barınma maliyetleri artmaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurt ücretlerine yüzde 50 oranında zam yaptı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kalırken, büyük şehirlerdeki yurt ücretlerindeki artış dikkat çekiyor.