• DOLAR 34,15 %-0.02
  • EURO 37,17 %0.05
  • ALTIN 2.942,98 %0.21
  • BİST100 8.996 %0.45
  • BITCOIN 67.022 %-0.12
  • ETHERIUM 2.620 %0.4
13°
1 ay önce Güncel

Ankara'da "Ayhan Bora Kaplan suç örgütü" ile bağlantılı olarak yürütülen 'gizli tanık' soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. İçlerinde emniyet mensuplarının da bulunduğu 7'si tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, tutuklu bulunan 7 sanığın tahliyesine karar verildi. Bu kararın ardından dosyada tutuklu sanık kalmadı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon konusundaki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyonla mücadelede elde edilen pozitif sonuçların, refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini önümüzdeki dönemde göreceklerini belirtti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemine ait ortak yazılı sınavların konu soru dağılım tablosunu açıkladı. Bu tablonun, öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecini kolaylaştırması bekleniyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl öğretmenlere verilen eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneğini, bu yıl ilk kez Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında görev yapan öğretmenlere de sağlayacak.

1 ay önce Güncel

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda geliştirilen ve öğretim programlarının dijitalleşmesini amaçlayan internet sitesi kullanıma sunuldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, http://tymm.meb.gov.tr web sayfasının öğretmenler ve eğitim paydaşlarının erişimine açıldığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

İzmir'de verdiği sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu'nun halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla 4,5 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli bir atama gerçekleştirdi. İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanlığına Mecit Moral atandı.

1 ay önce Güncel

Trabzon'da 1 Eylül itibariyle av sezonunun açılmasıyla denizlerde palamut bolluğu yaşanıyor. Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında palamut fiyatlarının yarıya düştüğü gözlemleniyor. Palamutlar, tanesi 40 ile 75 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu durum, palamudu vatandaşların en çok tercih ettiği balıklar arasında üst sıralara taşıyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bünyesinde çalışacak 29 personel istihdam edeceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TÜBİTAK, teknik ve destek personeli ile AR-GE destek teknisyenleri arıyor.

1 ay önce Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV'de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması gerektiğini ve bu süreçten sonra onu yenerek seçimleri tamamlamanın Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı olacağını belirtti.