Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemine ait ortak yazılı sınavların konu soru dağılım tablosunu açıkladı. Bu tablonun, öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecini kolaylaştırması bekleniyor.

Dilruba Kayserilioğlu'nun Cezası Belli Oldu! Hapis Cezası Verildi Dilruba Kayserilioğlu'nun Cezası Belli Oldu! Hapis Cezası Verildi

MEB'in açıklamasına göre, ölçme ve değerlendirme yönetmeliğine uygun olarak yapılacak olan il, ilçe ve okul genelindeki ortak sınavlarda çıkacak soruların konu dağılımı net bir şekilde belirlenmiş. Bu kapsamda, temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeyleri için ayrıntılı konu soru dağılım tabloları paylaşıldı.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ortak Sınavlar 1. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları

Öğrenciler, sınavlarda hangi konuların öne çıkacağını ve hangi konulardan sorularla karşılaşacaklarını önceden öğrenerek hazırlık yapabilecekler. Tablolar, okul geneli yazılı sınavlarda kullanılacak senaryolar doğrultusunda hazırlandı.

2024-2025 1. dönem konu soru dağılım tablolarına Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden erişilebiliyor. 5. sınıflar için sadece İngilizce dersinin konu dağılım tablosu, ortaöğretim seviyesinde ise 9. 10. 11. ve 12. sınıflara ait belirli derslerin konu soru dağılım tabloları yer alıyor.