THY ve Ajet özelleştirilecek mi? Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı THY ve Ajet özelleştirilecek mi? Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV'de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması gerektiğini ve bu süreçten sonra onu yenerek seçimleri tamamlamanın Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı olacağını belirtti.

Özel, Erdoğan'ın aday olduğu bir erken seçimden çekinmediklerini vurguladı. "Biz Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum," dedi. Ayrıca, CHP'nin parlamenter sisteme dönüş hedefinin sürdüğünü kaydetti.

Özel, mevcut Anayasa'ya tam uyulması gerektiğini belirterek, "Anayasa'ya tam uyulması gerekir. Ancak Erdoğan için bu çok zor," şeklinde konuştu. Yeni bir Anayasa'nın gerekliliğine de değinen Özel, "Aslında yeni bir Anayasa'yı hepimiz Erdoğan'dan daha çok istiyoruz. Ama Erdoğan, yeni bir Anayasa'nın yapılmasının koşullarını ortadan kaldırdı," dedi.

Seçimlerin yenilenmesi ihtimaline de değinen Özel, "Meclis 360 milletvekili ile seçimleri yenilerse Erdoğan'ın son bir kez aday olma hakkı var. Bizim kimseden korkumuz yok. Seçimleri yenileyeceğiz," ifadelerini kullandı. 2026'nın baharında veya gelecek yıl kasımda seçimlerin yapılmasını öneren Özel, Erdoğan'ı yenerek yeni bir kalkınma süreci başlatma çağrısında bulundu.

Özel, parti içindeki gelişmelere de değinerek, eski ve yeni genel başkan arasında görülen olası sorunlardan rahatsız olduklarını ve önümüzdeki tüzük kurultayı hakkında kapsamlı bilgi verdiklerini belirtti.