• DOLAR 34,13 %-0.09
  • EURO 37,11 %-0.15
  • ALTIN 2.952,93 %0.55
  • BİST100 9.002 %0.52
  • BITCOIN 67.340 %0.05
  • ETHERIUM 2.625 %0.64
11°
1 ay önce Güncel

Bugün döviz kurları, küresel piyasalardaki satış baskısının etkisiyle dalgalı bir seyir izliyor. Dolar/TL, güne yüzde 0,23'lük bir artışla 34,08 seviyesinde başladı. Euro/TL ise yüzde 0,4 artışla 37,72'ye yükseldi. Bankalararası piyasada döviz kurlarındaki genel yükseliş trendi devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Bankalar, faizsiz kredi seçenekleriyle müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. İşte Türkiye'deki bazı bankaların sunduğu faizsiz kredi imkanları...

1 ay önce Güncel

Polatlar Davası bugün Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarıyla yargılanıyor. Sanıklar hakkında 40 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

1 ay önce Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

1 ay önce Güncel

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Hattat Rakım Ortaokulu'nu ziyaret ederek, İstanbul'daki okulların tamamının depreme dayanıklı hale getirildiğini duyurdu. Gül, "İstanbul'umuzda eğitim-öğretimin devam ettiği okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Yani tüm yavrularımız depreme dayanıklı okullarda, güvenle eğitimlerine devam edecektir" dedi.

1 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Suudi Arabistan Merkez Bankası arasında, merkez bankacılığı konularında işbirliğini geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşma, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Ayman M. Al-Sayari tarafından Riyad'da gerçekleştirilen bir törende imzalandı.

1 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), uzun süredir tartışma konusu olan cep telefonlarının beyin kanseri riski üzerindeki etkilerini araştırdı. Yapılan kapsamlı inceleme sonucunda, cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığı tespit edildi.

1 ay önce Güncel

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler sonrası Malatya fayı üzerindeki etkiler, bilim insanları tarafından titizlikle araştırılıyor. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy'un yürüttüğü "Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırması Projesi" çerçevesinde ülke genelinden 14 üniversiteden 100'ün üzerinde araştırmacı görev alıyor.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin karşılaşacakları sınavlarda sorulacak konuları belirleyip duyurdu. Yeni dönemde, temel ve ortaöğretim kademelerinde öğrencilerin hangi konulardan sorumlu olacakları netleşti. İşte ayrıntılar...

1 ay önce Güncel

Finansal analist İslam Memiş, altın, dolar ve gümüş gibi yatırım araçları hakkında yaptığı değerlendirmelerde bazı risklere dikkat çekti. Kişisel YouTube kanalında piyasaları analiz eden Memiş, yatırımcıları uyardı ve öngörülerini paylaştı.