• DOLAR 34,15 %-0.05
  • EURO 37,03 %-0.32
  • ALTIN 2.955,31 %0.63
  • BİST100 9.002 %0.52
  • BITCOIN 67.348 %-0.81
  • ETHERIUM 2.615 %-0.12
9°
1 ay önce Güncel

Eylül ayı, dünya genelinde önemli ekonomik kararların alındığı bir dönem olarak öne çıkıyor. ABD Merkez Bankası (Fed), 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıda faiz indirim döngüsüne başlaması beklenirken, bu kararın Türkiye ekonomisi ve Borsa İstanbul üzerindeki olası etkileri merak konusu oldu. İşte uzmanlardan gelen değerlendirmeler ve beklentiler.

1 ay önce Güncel

Meta'nın popüler video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Bu özellikle birlikte artık kullanıcılar, paylaşılan Hikayeler'e yorum yapabilecek.

1 ay önce Güncel

ABD Donanması, dürbünü ters takarak sosyal medyada tartışma yaratan Yarbay Cameron Yaste'yi, "komuta yeteneğini kaybettiği" gerekçesiyle görevden aldı

1 ay önce Güncel

Eylül ayının başlamasıyla birlikte sigara fiyatlarına zam beklentisi gündeme geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına 3 ila 5 lira arasında zam geleceğini açıkladı. Sosyal medyada dolaşan zam haberleri üzerine "Sigaraya zam mı geldi?" ve "En ucuz sigara fiyatı ne kadar olacak?" gibi sorular vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı.

1 ay önce Güncel

Dolar/TL kuru 34 seviyesinin üzerinde seyretmeye devam ederken, Türk Lirası’nda gecelik faiz oranları son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. TL'nin gecelik faiz oranı (TLREF), yüzde 52,99’a yükselerek son bir ayın zirvesini gördü. Küresel piyasalarda ise Dolar endeksi düşüşle 101,6 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye, BRICS üyeliği için resmi başvuru yaptı ve talebi BRICS ülkeleri tarafından değerlendirilecek

1 ay önce Güncel

Erzurum'da alınan yeni kararla, il sınırları içerisindeki kamuya açık alanlarda alkollü içki tüketimi yasaklandı. Vali Mustafa Çiftçi’nin imzasıyla yayımlanan kararda, kamuya açık alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol tüketen kişilere cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi.

1 ay önce Güncel

2024 yılı içinde emeklilik dilekçesi verecek memurların maaşları, 2025 yılında dilekçe vereceklerden daha yüksek olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Ersin Konar, bu iddianın doğru olabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini ve bu ihtimalin düşük olduğunu belirtti. Konar, emeklilik dilekçesi tarihi hakkında kamuoyuna önemli uyarılarda bulundu.

1 ay önce Güncel

Roblox, Türkiye'deki erişim engeline karşı güvenlik önlemlerini vurgulayan bir açıklama yaparak, yerel yetkililerle iş birliğine devam edeceğini belirtti

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için hazırlanan yaklaşık 178 milyon ücretsiz ders kitabının okullardaki dağıtımına başladı. İlk etapta, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Ayten Şaban Diri İlkokulu ve Ortaokulu’nda ders kitapları sıralara yerleştirildi. Öğretmenler ve okul görevlileri, kitapları tek tek ayırarak sınıflara dağıttı.