• DOLAR 34,17 %0.14
  • EURO 37,05 %-0.07
  • ALTIN 2.974,73 %0.69
  • BİST100 9.002 %0.00
  • BITCOIN 67.784 %0.49
  • ETHERIUM 2.642 %0.64
6°
1 ay önce Güncel

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

1 ay önce Güncel

Hükümet, yeni Orta Vadeli Program'la birlikte yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi. Enflasyon beklentisinin yüzde 41,5'e çıkmasıyla memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam oranlarında da değişiklikler yaşandı. İşte yeni zam oranları ve olası senaryolar...

1 ay önce Güncel

Yıldırım Demirci yazdı...

1 ay önce Güncel

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. 5 Eylül 2024 tarihi itibarıyla, gram altın ve çeyrek altın fiyatları merak konusu oldu. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

1 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), diploma ve denklik sahtecilikleri ile ilgili iddiaların titizlikle incelendiğini ve gerekli durumlarda adli ve idari mercilere bildirildiğini duyurdu. Bazı basın kuruluşlarında yer alan diploma sahteciliği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapan YÖK, bu tür sahteciliklerin önlenmesi için çeşitli adımlar attığını belirtti.

1 ay önce Güncel

Kamudan yapılacak ödemelerde "vergi borcu bulunmaması" şartı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni tebliğ ile daha geniş kapsamlı hale getirildi.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Programı’nı (OVP) açıkladı. Programın temel hedefi enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek olarak belirlenirken, 2024 yılı enflasyon beklentisi %33'ten %41,5'e yükseltildi. Ayrıca, 2024 büyüme beklentisi %4'ten %3,5'e çekildi. OVP, ekonominin üç yıllık yol haritasını ortaya koyarak, makroekonomik hedefler ve reform alanlarını ele alıyor.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası'nın aldığı son kararlarla birlikte mevduat faiz oranlarında yükseliş yaşandı. Bankaların kısa vadeli mevduat hesaplarına uyguladığı faiz oranları yüzde 55’e yaklaşırken, yatırımcıların merak ettiği konuların başında 1 milyon TL'nin aylık getirisi geliyor. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

CHP’de 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme süreci devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu’na açık destek verdi. Tugay, partisinin en güçlü adayı olarak gördüğü İmamoğlu'nun toplumda geniş bir desteğe sahip olduğunu belirtti.

1 ay önce Güncel

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yüzde 25 zihinsel engelli 17 yaşındaki kız çocuğuna 2 sene önce tecavüz ettiği ve para karşılığı onu başkalarıyla cinsel ilişkiye zorladığı iddia edilen 3 bekçi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamedeki detaylar adeta kan dondururken, kızın annesi ve avukatı halen görevlerine devam eden bekçilerin bir an önce hak ettikleri cezayı almasını istedi.