• DOLAR 34,30 %0.02
  • EURO 37,10 %0.19
  • ALTIN 3.024,43 %-0.16
  • BİST100 8.946 %0.42
  • BITCOIN 68.650 %1.51
  • ETHERIUM 2.503 %0.1
14°
1 ay önce Güncel

Ticaret Bakanlığı, emlak alım satımında kayıt dışılığı önlemek ve tüketici haklarını korumak amacıyla ilan platformlarında uygulayacağı "doğrulanmış ilan" düzenlemesini pazar günü itibarıyla devreye alıyor. Düzenleme, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçiş süreci öngörüyor ve 1 Ocak 2025 itibarıyla tamamen uygulanacak.

1 ay önce Güncel

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), medyada dolaşan 108 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalındığına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı. KVKK, bu iddialara ilişkin kuruma intikal etmiş herhangi bir ihlal bildirimi bulunmadığını duyurdu.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan değişikliklerle Burdur'daki ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yeni atamalar gerçekleştirildi.

1 ay önce Güncel

Geçtiğimiz yıl boşanan Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı arasındaki gerginlik sürüyor. Kütahyalı, Alçı'nın ortak mülkiyetlerindeki eve girip cep telefonunu çaldığını iddia etti. Kütahyalı, bu iddiayla savcılığa başvurdu ve konu hakkında bir iddianame düzenlendi.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında anne Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın tutuklanma gerekçeleri belirlendi. Tutuklama kararının gerekçesi olarak, "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren dosyadaki mevcut delil durumu ve şüphelilerin aşamalarda verdikleri beyanlardaki çelişkiler" öne çıktı.

1 ay önce Güncel

Merkez Bankası (TCMB), eylül ayına ait piyasa katılımcıları anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket dönemindeki yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e düştü. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 28,71'den yüzde 27,49'a geriledi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de aynı şekilde yüzde 19,30'dan yüzde 18,38'e indi.

1 ay önce Güncel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitimde tasarruf yapılmasına karşı olduğunu belirtti. Geylan, eğitim yatırımlarının etkili olabilmesi için öncelikli ihtiyacın öğretmen olduğunu vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 20 bin öğretmen atamasıyla sınırlı kalmasını eleştiren Geylan, bu sayının geçen yıl emekli olan öğretmenlerin oluşturduğu boşluğu bile doldurmayacağını ifade etti. Ayrıca, eğitimde yapılan tasarrufların uzun vadeli olumsuz etkilerine dikkat çekti.

1 ay önce Güncel

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde saat 09.48'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine dair soruşturma devam ederken, olayın çözümüne dair önemli bir ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında amca Salim Güran’ın, işçisi Ramazan Atasoy’a “Kız öldü mü?” diye sorduğu duyuluyor.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'da yaşanan Narin cinayetinde, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılan baba Arif Güran'ın ifadesi kamuoyuyla paylaşıldı. Cinayet soruşturmasında çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkarken, baba Güran'ın verdiği yanıtlar dikkat çekti.