Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak seçim sürecindeki adaletsizlikleri ve Mehmet Büyükekşi'yi eleştirdi. Hurma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu duruma müdahale etmesini isteyerek, futbol camiasında yaşanan kutuplaşmaya dikkat çekti.

Seçim Sürecindeki Adaletsizlikler

Hurma, TFF seçimlerinin adil şartlarda yapılmadığını ve mevcut yönetimin futbolun ruhunu yansıtmadığını ifade etti:

Ümit Özdağ Hakkında 7 Yıla Kadar Hapis İstemi Ümit Özdağ Hakkında 7 Yıla Kadar Hapis İstemi

"Bir takım oyun kurucular var. Nüfuzlarına güvenerek, hükümete olan yakınlıklarına güvenerek oyunu istedikleri gibi kurup oynuyorlar. Hiçbir zaman sağlıklı ve güzel bir yapı değil. Bu tablodan utanmamız gerekir. Umut ediyorum ki, futbolun içinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ifadeyi hiç sevmiyorum ama Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın."

Büyükekşi'ye Yönelik Sert Eleştiriler

Hurma, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi sert sözlerle eleştirerek, geçen sezon yaşanan skandallara dikkat çekti ve mevcut yönetimin yeniden aday olmasını inanılmaz bulduğunu belirtti:

"Hiçbir şekilde içime sinmeyen bir seçim. Türkiye'yi UEFA'da temsil eden bir kişinin adaylıktan çekilmek zorunda kalması bizim adımıza hiç de sağlıklı ve güzel bir durum değil. İkincisi geçtiğimiz sezon, onlarca skandala sebep olmuş, bunlardan dolayı toplumun ciddi tepkisini almış bir yönetim kurulu ve bir başkanın Türk futbolunu tekrar yönetmeye talip olması inanılmaz bir durum."

Seçim Sürecindeki Baskılar

Hurma, delegelerin baskı altında olduğunu ve Büyükekşi'nin futbol dünyasıyla ilgisiz olduğunu vurguladı:

"Buradaki herkes baskı altında. Bu çok net. Büyükekşi'nin normal koşullarda buraya misafir olarak gelme ihtimali bile çok düşük. Futbolla uzaktan yakından alakası yok. Başkan adayı olarak çıkıyor. Geçen sene yaşananlardan sonra bir insan teşekkür eder gider. Beyanı oldu, haber yolladı, 'kesinlikle olmayacağım' dedi."

Futbolun Ruhunu Temsil Etmeyen Yapı

Hurma, mevcut yönetimin futbolun ruhunu ve adaletini temsil etmediğini belirterek, tüm kulüplerin kutuplaştığını ifade etti:

"Bu ifadeyi hiç sevmiyorum ama Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Tek bir şansımız kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Oraya iletilenler, burada yapılanlar adaleti, futbolun ruhunu temsil eden durum değil. Tüm kulüpler birbirine girdi. Herkes kutuplaştı. Biz ülkesini, vatanını seven insanlarız. Bunun olmaması gerekir."

Yayın Gelirleri ve Milli Takım Başarısı

Hurma, yayın gelirlerinin artışının TFF'ye değil, kulüplerin çabalarına bağlı olduğunu belirterek, Büyükekşi'nin Milli Takım'ın başarısını kendi başarısı gibi göstermesini eleştirdi:

"Yayın gelirini artırdık. Yayın gelirini sen artırmadın. 90 milyonun altında diye söyledin. beIN Sports paraları veremez dedi. Acun ve Saran Medya girince, rekabet artınca, onları da Kulüpler Birliği olarak biz soktuk. Her bir iyi şeyi kendine mal edip, kötülüğü başkalarına fatura eden, hiçbir sorundan kendine sorumluluk çıkarmayan biri maalesef büyük olasılıkla seçilecek."

Adil Bir Seçim İsteği

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Seçim yok hükmünde" sözünü hatırlatan Hurma, seçim sürecinin adil olmadığını ve devlet büyüklerinin duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti:

"UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ne diye seçimden çekilir? Diğer adaylar ne diye 5 imza bile bulamayıp çıkamaz. Bu çok normal geliyor mu insanlara! Lütfen devletimizin büyükleri, bizi bu durumdan kurtarsın. Bizim mücadelemiz, haklı mücadelemiz, gücümüz yetmiyor. Bedel ödeyerek mücadele verdik. Çok ağır bedeller ödedik. Bu ağır bedeller bile mücadeleyi kazanmaya yetmiyor."