Azmimilli Ortaokulu’nda Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 3 öğrenci, aynı okulda okuyan 8. Sınıf öğrencisi U.C’yi okul tuvaletinde darp etti. Suriye uyruklu öğrencinin arkadaşlar ise o anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti. 3 öğrenci hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Olay geçtiğimiz gün Azmimilli Mahallesi’nde bulunan Azmimilli Ortaokulu’nda meydana geldi. Azmimilli Ortaokulu 8. sınıfında okuyan ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen, M.U, C.B, ve K.Y isimli 3 öğrenci aynı okulda okuyan U.C (13) isimli öğrenciyi tuvalette sıkıştırdılar. M.U isimli öğrenci, ‘Bir daha Hasan’ın sevgilisine yazarsan var ya! Özür dile’ diyerek U.C’ye tokat attı ve o anları cep telefonuna kayıt ettirdi. Olayın ardından videonun paylaşılması ile okul yönetimi durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti. 3 Suriye uyruklu öğrenci hakkında adli ve idari soruşturma başlatılarak okuldan uzaklaştırıldılar. Konuyla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

U.C’nin babası Volkan Can ise darp olayının uzun süredir devam ettiğini öğrendiğini ve öğrenciler hakkında gereken işlemlerin yapılması gerektiğini belirterek “Benim çocuğum dün bu okulda darp ettiler. 1 aydır da darp ediyorlar.Çocuklar arasında kavga diye ben konuya dahil olmak istemedim. Fakat bu olay 1 aydır yaşanıyor. Dünde videoların çekildiğini gördük. Benim çocuğumu Suriyeliler, Afganlılar tuvalete sokuyor, videolarda var zaten. Okulda öğretmenler korkmuş artık müdahale edemiyorlar. Şikayet ediyoruz bunlar pislik zaten bizde bezdik diyorlar. Burası Düzce Merkez Azmimilli Ortaokulu benim çocuğum güvende değil. Daha önce böyle bir olay yaşanmış. Suriyeli öğrencinin velileri, şiddete uğrayan öğrencilerin velilerini satır ile tehdit ediyorlar. Tüm yetkililerden konu ile alakalı yardım istiyoruz” dedi.