İstanbul'da çalışmakta olan 19 bin ticari taksinin isteklerine bir yenisi daha eklendi.

Ocak ayında taksimetreye zam uygulanmasına rağmen taksiciler yedek parça, işçilik, sosyal güvenlik prim artışları, araç trafik sigortası gibi maliyetlerin artmasından, lastik, akü, madeni yağ gibi kalemlerdeki yükselişi göstererek taksimetreye zam çağrısında bulundu.

Talepler Çoğalıyor
Bunun dışında ÖTV'siz araç satın almak için kanun değişikliğini isteyen taksiciler araçlarını yenilerken segment farklılığı ve yüzde 50 yerlilik oranının kaldırılmasını bekliyorlar.

Şartları Taşıyan 2 Araç Bulunuyor

Güncel olarak segment kriterlerini Fiat Egea ve Toyota Corolla uyuyor. Fiat Egea'da manuel şanzıman bulunurken Toyota Corolla'ların sıfır olanlarında bütünü otomatik şanzımanlı olarak üretimi sağlanıyor. Manuel şanzımanlı Toyota Corolla'yı ikinci elde 0-2 yaş aralığında bulmak da bir hayli güçleşiyor.

Bunun yanı sıra ticari taksiye adım atacak olan ikinci el araçların 50 bin liranın üzerinde tramer kaydı bulunmaması önem arz ediyor.

İTEO'dan Zam Vurgusu
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Ocak ayında uygulanmıi olan yüzde 28'lik taksimetre zammının yenilenmesini istiyorlar.

2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı 2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı

Paylaşılan açıklamaya göre maliyetlerin arttığına dikkat çeken İTEO, araç fiyatlarının yüksek olmasından dolayı da araçları yenileyemediklerini vurguladı.

Esnafın refah payının yükseltilmesi için enflasyondan fazla zam uygulanması gerektiğini ekleyen İTEO, yarınki UKOME toplantısında taleplerini beliritecek.