Güncel

Temsilcilerimizin UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Liginde rakipleri belli oluyor

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci ve üçüncü organizasyonları olan UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde 2024-2025 sezonu lig aşaması kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak kura çekimleri, Türkiye saatiyle Avrupa Ligi için saat 14.00'te, Konferans Ligi için ise saat 15.30'da başlayacak.

Abone Ol

Türk takımları kurada rakiplerini bekliyor

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanı sıra, play-off turunu geçmesi durumunda Beşiktaş da yer alacak. UEFA Konferans Ligi'nde ise RAMS Başakşehir ve play-off turunu geçerse Trabzonspor mücadele edecek.

İlk maçında İsviçre temsilcisi Lugano ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, rövanşta elenmesi halinde yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. İsviçre ekibi St. Gallen ile ilk maçta 0-0 berabere kalan Trabzonspor ise elenirse Avrupa macerasını sonlandıracak.

Yeni turnuva formatı

Bu sezon itibarıyla UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, klasik grup aşaması yerine lig usulü ile oynanacak. Her iki turnuvada da 36'şar takım mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde, her takım 8 farklı rakip ile 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere toplam 8 maç oynayacak. UEFA Konferans Ligi'nde ise her ekip, 3'ü içeride, 3'ü dışarıda olmak üzere 6 farklı rakip ile karşılaşacak. Her iki turnuvada da takımlar, 4 torbadan ikişer ekip ile eşleşecek.

Lig aşamasını ilk 8 sırada bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sırayı alan takımlar ise play-off turunda karşılaşarak son 16 turu için mücadele edecek. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak.

Final maçları ne zaman oynanacak?

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçlar 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak. Final karşılaşması ise 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao şehrindeki San Mames Stadı'nda yapılacak.