Güncel

TFF’de seçim maratonu! Başkanlık için mücadele edecekler

Türkiye Futbol Federasyonu’nda başkanlığa adaylığını koyan üç adaydan Yardımcı kararından vazgeçmişti. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık için mücadele edecek.

Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara’da düzenlenmesi planlanıyor. Saat 11.00’de yapılacak görüşmede mali genel kurulun dışında başkanlık seçimi de gerçekleştirilecek. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkı olduğu belirtiliyor. 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini aralığındaki sürecin hesap ve faaliyetlerinin ibraya sunulacağı genel kurulda bunun dışında 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 sürcini kapsayan bütçe de kabule çıkacak. İbra ve bütçe değerlendirmeleri sonrası başkanlık seçimi başlayacak.

KULÜPLERİN SEÇİME TEPKİSİ NE OLACAK?

Kulüpler Birliği’nde bulunan kulüplerin birçoğu, erken seçim kararı verilmezse; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulunu ibra etmeme kararını açıklamıştı. Ancak kulüpler erken seçim için yeterli imzayı sağlayamayınca seçim 18 Temmuz’a ertlenmişti. Kulüplerin bu olay üzerine nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Üç adaydan Servet Yardımcı, karalama kampanyası olduğu gerekçesiyle adaylıktan geri çekildi. Bugünkü yapılacak seçimde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu mücadele edecek. Adayların seçim günü 65 ıslak imza getirmesi şartı bulunuyor.

MALATYA YENİDEN ÇEKİLDİ

Deprem felaketinin ardında TFF’nin sağlamış olduğu hakla geçtiğimiz sezon ligden ayrılan Yeni Malatyaspor, tesislerinin hazırlanmadığı gerekçesiyle bu sezon da 1. Lig’de yer almak istemediğini iletti. TFF’nin bu başvuruya seçimin ardından olumlu cevap vereceği değerlendiriliyor.

TFF'DEN 5 ADIMLIK EYLEM PLANI

TFF, 2024-208 arası eylem planını resmî adresinden paylaşıldı. Dijitalleşme, şeffaflık ve hakemlere yönelik atılan adımlar değinilirken önümüzdeki süreç için atılacak beş adım şu şekilde:

  • İddaa, sponsorluk ve yayın gelirlerinin artırılması
  •  Teknik ekip ve futbolcuların serbest meslek erbabı statüsünde BAĞKUR’lu olması için kanuni düzenlemenin yapılması girişimi.
  • Kulüp başına yıllık ortalama hedeflenen gelirler yükselmeye devam edecek.
  • Oyuncu uygunluğu kurallarının kulüplerin görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesi.
  • Ziraat Türkiye Kupası’nın yeni statüsü ile gelirlerinin yükseltilmesi.