Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışları ve stokçuluk konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, otomotiv sektörü temsilcilerinin sektörün fahiş fiyatlarla ve stokçulukla anılmasını istemediğini ifade ederek, piyasada bazı çürük elmaların bulunduğunu belirtti. İşte Bakan Bolat'ın yaptığı açıklamalar:

Bakan Bolat, bireysel araç satışında üçten fazla satışın ticari satış olarak kabul edildiğini belirterek, yaklaşık 4.800 kişinin 50'den fazla satış yaptığını söyledi. Bu satışların bireysel, galeri veya bayi çalışanları, akrabaları gibi farklı şekillerde yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu kişilere savunma istendi ve gerekli cezalar kendilerine gönderilecektir.

Bakan Bolat, ikinci el araç satışında alınan bir önlemin ikinci el araçların 31 Aralık tarihine kadar sıfır araç fiyatından yüksek olamayacağı olduğunu vurguladı. Bu önlemin nasıl uygulanacağı konusunda ise ilan siteleriyle görüşmeler yapıldığını ve ilan sitelerinin 15 Temmuz tarihinden itibaren sıfır araç satış fiyatından daha yüksek ikinci el fiyatı koymamaları konusunda uyarıldığını belirtti. İlan sitelerinin bu uyarıyı yapmayanları uyaracaklarını ve uyulmadığı takdirde 300.000 TL'ye kadar ceza kesileceğini ifade etti.

Bakan Bolat, Türkiye Noterler Birliği ile iş birliği yaparak noterlerin yılda üçten fazla bireysel satışın ticari satış kabul edilmesinden dolayı satışları gerçekleştirmeyeceklerini söyledi. Ayrıca, sektörde aç gözlülük ve spekülatif fiyat artışlarına yönelik önlemler aldıklarını ve fiyatlar ve satışlar konusunda sektörlerle temas halinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, otomotiv ithalatında artış olduğunu ve bu durumun Türkiye için kayıp olduğunu belirtti.

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe bazı çürük elmaların bulunduğunu ve bu durumu temizlemeleri için sektör temsilcilerine çağrıda bulunduklarını ifade etti. Tüketici mağduriyetine veya kazıklanmasına izin vermeyeceklerini ve adım adım tedbirler aldıklarını belirtti. Noterlerin satışları sınırlayacakları, ilan sitelerinin fiyat konusunda uyarı yapacakları ve başka enstrümanlarla da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi