İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra ABD'ye kaçan 16 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un davası, Türkiye ve ABD'de yakından takip ediliyor. Timur Cihantimur'un ABD'de kaldığı ıslahevinden fotoğrafı, gazeteci Emrullah Erdinç tarafından paylaşıldı. Bu fotoğraf, Cihantimur’un yakalanıp Boston Federal Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanmasının ardından çekildi.

İstanbul'da ölümlü bir kazaya sebebiyet veren Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de yakalanarak Boston Federal Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

Dilan Polat için istenen ceza belli oldu Dilan Polat için istenen ceza belli oldu


Timur Cihantimur, "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlarından, annesi Eylem Tok ise "suçluyu korumak" suçundan tutuklandı.

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, Timur Cihantimur’un duruşması ise 20 Haziran’a ertelendi.

Screenshot 1 Hldq
 Timur Cihantimur, Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu bir ıslahevinde bulunuyor. Dosyada "Federal Suç" ibaresi yer alıyor.

Dosyada Timur Cihantimur’un 14 Haziran 2024 tarihinde ıslahevine getirildiği belirtiliyor. Yargılama süreci devam ettiği için dosyada hüküm kısmı boş bırakıldı. Cihantimur, 28 Haziran'da 17 yaşına girecek.

Screenshot 2 Wrab
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "ABD’de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."